Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 28 жовтня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/10/28/rozgljanuto-pitannja-stosovno-zapobigannja-zagibeli-ljudei-na-vodi-na-kirovogradschini-foto-.htm
новини, 28 жовтня 2021

Розглянуто питання стосовно запобігання загибелі людей на воді на Кіровоградщині (ФОТО)


28 жовтня під головуванням очільниці Кіровоградської облдержадміністрації, голови комісії, Марії Чорної відбулось засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


Поміж інших питань під час засідання були заслухані доповіді т.в.о. начальника Головного управління ДСНС в області полковника служби цивільного захисту Олексія Родіонова. Зокрема, про підведення підсумків роботи щодо попередження нещасних випадків на водних об’єктах області протягом 2021 року, а також про хід створення, утримання та функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони і добровільних пожежних дружин (команд).


Також Олексій Родіонов надав пропозиції щодо затвердження Регламенту взаємодії ГУ ДСНС, ГУ Держпродспоживслужби, ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», ГУ Нацполіції в Кіровоградській області, місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування під час виконання спільних заходів з ліквідації НС (подій), пов’язаних із випадками виявлення, застосування небезпечних хімічних або радіаційних речовин.


Так, стосовно першого питання, з якого доповідав т.в.о. начальника Головного управління, було зазначено, що протягом купального сезону 2021 року на водних об’єктах України загинуло 1209 осіб (107 дітей). Цей показник по області складає відповідно – 43/7.


З боку ГУ ДСНС в області вжито всіх необхідних заходів, спрямованих на запобігання загибелі людей на воді, зокрема, ініційовано розгляд цієї проблеми на засіданнях обласної комісії з питань ТЕБ та НС з постановкою відповідних завдань. Крім того, спільно з Нацполіцією проведено 97 профілактичних рейдів на 160 водоймах, про результати яких було поінформовано місцеві органи виконавчої влади та місцевого самоврядування. Також ГУ ДСНС в області постійно висвітлює застережні матеріали у місцевих ЗМІ (2186 – за минулий період року).


Проте, як зазначив Олексій Родіонов, органи ДСНС самотужки не в змозі забезпечити повну безпеку на водоймах і без активної роботи органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, орендарів і балансоутримувачів водойм проблема загибелі людей на воді не може бути вирішена максимально ефективно.


Стосовно створення, утримання та функціонування добровільних пожежних формувань на території області Олексій Родіонов повідомив, що наразі функціонує 84 підрозділи місцевої пожежної охорони, які перебувають в оперативному розрахунку. У 2020 році підрозділи МПО допомогли державним пожежним часинам ліквідувати 286 пожеж і переоцінити значення для безпеки громадян таких протипожежних формувань неможливо. Т.в.о. начальника ГУ ДСНС висловив вдячність громадам, які на належному рівні утримують підготовлені та боєздатні підрозділи: Аджамська (МПК с. Аджамка); Ганнівська (с. Григорівка); Завалівська (смт Завалля); Надлацька та Підвисоцька (с. Нерубайка, с. Покотилове та с. Надлак); Новгородківська (с. Верблюжка); Новопразька (смт Нова Прага); Приютівська (с. Протопопівка) та Світловодська (смт Власівка) громади.



Проте робота в напрямку організації захисту населення та територій від пожеж потребує більшої наполегливості. Для забезпечення нормативного 20-хвилинного терміну прибуття до всіх населених пунктів Кіровоградщини необхідно створити ще 30 підрозділів МПО на території 24 громад. Окрім створення перспективної мережі МПО, потребує уваги також стан функціонування існуючих місцевих пожежних команд.


Враховуючи попередню інформацію, т.в.о. начальника ГУ ДСНС в області подав на розгляд комісії перелік населених пунктів області, де рекомендується створення підрозділів місцевої пожежної охорони.



384Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: