Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 27 жовтня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/10/27/u-malii-vistsi-bezrobitnim-nagadali-pro-riziki-nelegalnoi-trudovoi-migratsii.htm
новини, 27 жовтня 2021

У Малій Висці безробітним нагадали про ризики нелегальної трудової міграції


Про ризики нелегальної трудової міграції днями говорили у Маловисківській районній філії обласного центру зайнятості під час семінару «Ризики нелегальної трудової міграції», що був проведений для незайнятих трудовою діяльністю громадян. Про це повідомила І. Косячук, заступник начальника відділу надання соціальних послуг Маловисківської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості . 


«Серед актуальних проблем у сфері зайнятості залишаються нелегальна трудова міграція та «тіньові» трудові відносини, через які наймані працівники не тільки позбавлені прав, передбачених законодавством України, а й належного соціального захисту», – розпочинаючи захід, зазначила заступник начальника відділу надання соціальних послуг районної філії Інна Косячук.


Основну увагу безробітних було зосереджено на сучасних проявах торгівлі людьми.


Слухачів було поінформовано про основні проблеми та помилки, що виникають у громадян України, які виїжджають за кордон. «На кожному з етапів працевлаштування за кордоном важливо дотримуватися встановлених норм і правил працевлаштування, володіти повною та достовірною інформацією про роботодавця, мати укладений трудовий контракт», – наголосила фахівчиня.


Крім того, І. Косячук ознайомила присутніх з інформацією про стан місцевого ринку праці, перспективи працевлаштування та актуальні вакансії. Поінформувала й про заходи, які проводить служба зайнятості у напрямку попередження торгівлі людьми, а також окреслила переваги легального працевлаштування в Україні.


У ході семінару, обговорюючи реальні приклади із життя, присутні побачили, які реалії переважно чекають на трудових мігрантів, а також змогли визначитися, що необхідно мати людині, аби успішно працевлаштуватися за кордоном.


308Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: