Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 жовтня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/10/26/na-gaivoronschini-bezrobitnih-zaohochuvali-stvorjuvati-patronatni-sim-i.htm
новини, 26 жовтня 2021

На Гайворонщині безробітних заохочували створювати патронатні сім’ї


Днями у Гайворонській районній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості за участі фахівців Комунального закладу «Гайворонський міський центр соціальних служб» Гайворонської міської ради Вероніки Буковської та Тетяни Коваль для безробітних громадян відбувся інформаційний семінар. Про це повідомила Л.Кармаліцька, провідний фахівець з питань зайнятості Гайворонської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Мета заходу – популяризація сімейних форм виховання, послуги патронату та пошуку нових кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, патронатні вихователі.


Перш за все, присутні були поінформовані про ситуацію на місцевому та регіональному ринках праці, соціальні послуги державної служби зайнятості та сучасні підходи щодо їх отримання.


Т. Коваль особливу увагу приділила такій соціальній послузі, як патронат над дітьми. 


За словами фахівчині, створення сім’ї патронатного вихователя – це не тільки можливість врятувати родину, яка опинилася в складних життєвих обставинах, але й вирішення проблеми власного працевлаштування з гідною грошовою винагородою.


«Патронатний вихователь за свою роботу, яку виконує за договором, отримує грошове забезпечення у розмірі п’яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць та соціальну допомогу на кожну влаштовану до сім’ї дитину у розмірі двох прожиткових мінімумів для дітей відповідно до віку на місяць», – наголосила Т. Коваль.


У свою чергу, В. Буковська розповіла й про інші форми сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, такі як прийомна сім’я та будинок сімейного типу. «Кожна дитина має зростати в сімейному оточенні, в атмосфері любові, бо лише так повною мірою забезпечуються її потреби, створюються оптимальні умови для гармонійного розвитку та успішної соціалізації», – наголосила фахівчиня центру соціальних служб.


У ході обговорення присутні мали можливість поставити найбільш актуальні запитання стосовно порядку влаштування дітей до сімейних форм виховання, в сім’ю патронатного вихователя, грошового забезпечення, їхніх прав та обов’язків. 


371Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: