Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 3 серпня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/08/03/v-ustinivtsi-govorili-pro-shljahi-zapobigannja-torgivli-ljudmi-foto-.htm
новини, 3 серпня 2021

В Устинівці говорили про шляхи запобігання торгівлі людьми (ФОТО)


З метою підвищення обізнаності населення щодо легального працевлаштування та безпечної трудової міграції в Устинівській районній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості відбувся семінар «Ризики нелегальної трудової міграції», приурочений до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми.


У заході взяли участь представники КЗ Устинівської центральної бібліотеки Устинівської селищної ради Олена Ткач і Тетяна Пінчук та Юрій Бригар, спеціаліст І категорії відділу економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Устинівської селищної ради.


«Сьогодні трудова міграція громадян України є однією з найактуальніших тем. Коли люди збираються працювати за кордоном, їхню свідомість затуманюють думки про високу заробітну плату та кар’єрний ріст, тому про наслідки трудової міграції мало хто задумується», – такими словами розпочала захід Алла Хохуля, провідний фахівець районної філії. 


Про причини виїзду громадян за межі країни, сенс поняття «нелегальна міграція», наслідки незаконного перебування особи за кордоном, ризики трудової міграції та шахрайські схеми, які використовують торговці людьми, присутнім розповіла бібліотекар Олена Ткач і методист Тетяна Пінчук.


У свою чергу, Ю. Бригар проінформував безробітних про діяльність консульських установ, міжнародних організацій та повідомив номера телефонів гарячих ліній, на які можна телефонувати у разі потреби.


Крім того, фахівчиня районної філії ознайомила присутніх з інформацією про стан місцевого ринку праці, перспективи працевлаштування та вільні робочі місця. Також А.Хохуля поінформувала й про заходи, які проводить служба зайнятості у напрямку попередження торгівлі людьми, та окреслила переваги легального працевлаштування в Україні.


Обговорення нагального питання було жвавим: з допомогою питань-відповідей учасники семінару мали змогу чітко усвідомити ризики нелегальної трудової міграції та роботи «у тіні» й серйозно замислитися над подальшим трудовим майбутнім. 


Як зазначила А. Хохуля, провідний фахівець відділу надання соціальних послуг Устинівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, присутні отримали рекомендації, як убезпечити себе при працевлаштуванні за кордоном, щоб не стати жертвою зловмисників.



437Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: