Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 3 серпня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/08/03/na-znam-janschini-sprijajut-rozvitku-pidpriemnitstva.htm
новини, 3 серпня 2021

На Знам’янщині сприяють розвитку підприємництва


Днями у Знам’янській міській територіальній громаді під головуванням заступника голови міської територіальної громади Дмитра Молодченка відбулася робоча зустріч директора Регіонального фонду підтримки підприємництва у Кіровоградській області Ольги Ковальової-Алокілі з суб’єктами малого та середнього підприємництва району.


На захід були запрошені представники управління соціального захисту населення, відділу економічного розвитку, підприємництва, промисловості та торгівлі міської територіальної громади, а також представники обласного центру зайнятості та міськрайонної філії обласного центру зайнятості.


Зі вступним словом виступив заступник міського голови Д. Молодченко: «Створення сприятливих умов для розвитку малого і середнього підприємництва сприятиме створенню нових робочих місць, збільшенню частки податкових надходжень до бюджету громади, зростанню її доходів, а отже стане й підґрунтям для розвитку громад».


Він окреслив мету зустрічі, представив її учасників та надав слово директору Регіонального фонду підтримки підприємництва у Кіровоградській області Ользі Ковальовій-Алокілі.


Вона повідомила, що Регіональний фонд підтримки підприємництва заснований для підтримки та розвитку малого й середнього підприємництва в області. За сприяння фонду представники бізнесу мають можливість отримати фінансову підтримку.


О. Ковальова-Алокілі розповіла про шляхи фінансової підтримки та розвитку малого бізнесу в області. Зокрема, наголосила, що регіональний фонд надає безвідсоткові прямі інвестиції суб’єктам малого підприємництва на впровадження бізнес-проєктів. Допомога надається суб’єктам малого та середнього підприємництва, які планують впровадження новітніх технологій, створення нових або розширення діючих виробництв, придбання обладнання з подальшим створенням нових робочих місць тощо.

 

«Обов’язковою умовою надання фінансової підтримки на зворотній основі є фінансовий внесок суб’єкта господарювання у розмірі не менше 25% витрат на реалізацію бізнес-проєкту за рахунок власних ресурсів. Фінансова підтримка суб’єктам МСП надається на конкурсних засадах», – наголосила О. Ковальова-Алокілі.


Як зазначила Т.Білозерських, провідний фахівець з питань зайнятості Знам’янської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, активне спілкування представників бізнесу з представниками органів місцевого самоврядування дало можливість отримати низку корисної інформації щодо розвитку підприємництва на Знам’янщині та можливості реальної фінансової підтримки для розвитку й впровадження новітніх технологій та інвестицій. 


532Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: