Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 липня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/07/23/u-kropivnitskomu-burevii-poshkodiv-7-budinkiv-na-lelekivtsi.htm
новини, 23 липня 2021

У Кропивницькому буревій пошкодив 7 будинків на Лелеківці


У Кропивницькому в мікрорайоні Лелеківка буревій пошкодив 7 будинків. Стільки нарахувала комісія з міськради, яка обстежувала будівлі, розповів начальник управління капітального будівництва Сергій Білокінь - інформує Суспільне.


У будинку на вулиці Костя Степового живе багатодітна родина: чоловік з дружиною та четверо дітей. У домі зруйнована покрівля, в дитячій кімнаті впала стеля. Нині його ремонтують.


"Почався град, ми злякались, зайшли в кімнату. Потім почався дощ і сильний вітер, дерева сильно почали хитатись, ми побігли в кімнату і всі плакали", – розповіла мешканка будинку Катерина Григор'єва.



"Зі стелі текла вода, миски не встигали міняти. Повністю стеля почала падати, гіпсокартон впав весь і вхід перекрив. Ми тільки встигли матраци прибрати з ліжка, як його придавило. Дах і горище – повністю все мокре. Там шиферу нормального немає", – каже господарка будинку Оксана Григор'єва.


Рятувальники допомагали витягати 11 машин з ускладнених ділянок доріг на вулицях Острівська, Київська, Кропивницького, Преображенська, Вокзальна в обласному центрі. 7 разів гасили пожежі електрощитових та короткі замкнення електромереж.


За словами Віталія Бобіти, загиблих та травмованих внаслідок погіршення погодних умов немає.


Начальник комунального підприємства "Електротранс" Олександр Луценко розказав Суспільному, що всі машини цілі, нічого не затопило.


"Жодна машина не плавала. Те, що писали деякі журналісти, то все неправда. Автобуси не плавали. У мене є чергова диспетчерська служба, вони не дали такої інформації. Я сам контролював ситуацію. О 22:20 (20 липня-ред.) тролейбуси з Жадова виїхали, з Ковалівки теж, ніхто не застряг".


Через буревій впало дерево на дроти на вулиці Бобринецький шлях у Кропивницькому. О 9.30 годині ранку тут працювала бригада з відновлення інтернет-зв’язку. За словами інженера електрозв’язку Віктора Іванченка, бригаді знадобиться година для їх відновлення.


"Ми приїхали двома машинами ремонтувати наслідки негоди. Дерево впало на наші кабелі, нічого серйозного не відбулося, довелося його обрізати, щоб визволити наші дроти".


Через повалене дерево на провулку Ватутіна немає світла, розповів кропивничанин Андрій Гуцало.


"В мене немає світла. Сусідка казала, що впало тут дерево, прийшов подивитися. Ці дерева дуже старі, треба їх зрізати і щось нове саджати. Коріння геть трухляве, його зламало вітром. Ураган був дуже страшний".


      

720Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: