Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 29 квітня, 11:47
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/04/29/na-kirovogradschini-rjatuvalniki-ta-lisivniki-udoskonaljuvali-mehanizm-vzaemodii-v-umovah-nadzvichainih-situatsii.htm
новини, 29 квітня, 11:47

На Кіровоградщині рятувальники та лісівники удосконалювали механізм взаємодії в умовах надзвичайних ситуацій


Руйнівна сила вогню щороку нищить гектари родючих земель та завдає значної шкоди довкіллю. Спільна задача рятувальників та працівників лісового господарства - вжити усіх можливих заходів, аби запобігти цьому лиху, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


Про те, як вберегти природний фонд від знищення, в тому числі під час війни, обговорювали фахівці Служби порятунку та ДП “Ліси України”. Цього тижня в ході серії навчальних семінарів надзвичайники та лісівники порушували питання забезпечення належного рівня пожежної безпеки на об’єктах лісогосподарських підприємств, особливості гасіння пожеж у лісових масивах та організацію взаємодії під час спільних рейдових перевірок, в тому числі просвітницької роботи серед населення. 


До навчальних заходів долучилися досвідчені сапери ДСНС, що пояснили працівникам лісового господарства, якими мають бути заходи безпеки та алгоритм дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів, застарілих чи сучасних боєприпасів  та їхніх уламків.


Практичні навички відпрацьовували безпосередньо у лісових зонах. Зокрема практикувалися у виявленні осередків займання на початковій стадії, проведенні розвідки місця надзвичайної події та оперативній ліквідації пожеж.


Тренування відбулися на базі підрозділів ДП “Ліси України” в Олександрівській, Світловодській та Долинській громадах.

                  


529Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: