Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 липня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/07/13/schob-ne-pridbati-avto-z-sumnivnim-minulim-zvertaites-u-sirvisni-tsentri.htm
новини, 13 липня 2021

Щоб не придбати авто з сумнівним минулим звертайтесь у сірвісні центри


У першому півріччі 2021 року в сервісних центрах МВС Кіровоградщини під час проведення реєстраційних операцій виявлено 5 транспортних засобів в розшуку, 2 – з підробленим номером двигуна та 2 з підробленим номером кузова, 2 – з підробленими документами. Про це повідомляють у регіональному сервісному центрі ГСЦ МВС в Кіровоградській області.


Для того, аби вберегти себе від придбання транспортного засобу із підробленими номерами кузова чи двигуна, варто звернутись до сервісного центру МВС для оформлення договору купівлі-продажу та перереєстрації авто у присутності продавця та покупця. Договір купівлі-продажу укладається безкоштовно, заповнюється адміністратором в електронній формі.


Важливою процедурою в даному процесі буде проведення працівниками Експертної служби МВС огляду або експертного дослідження транспортного засобу. Мета огляду – звірення ідентифікаційних номерів  їх складових частин з номерами, зазначених в наданих власником або уповноваженим представником реєстраційних документах. 


Варто пам’ятати:


- якщо вартість авто значно менша за ринкову, існує вірогідність, що продавець навмисно занижує ціну, аби якомога швидше позбавитись «проблемного» транспортного засобу. У таких випадках експертне дослідження допоможе переконатися в чесності намірів продавця;


- у разі виявлення змін у номерах кузова чи двигуна автомобіль відправляють на штрафмайданчик, а матеріали справи передають до правоохоронних органів. В результаті чого новоспечений власник авто залишається і без авто, і без грошей; 


- якщо замість оформлення договору купівлі-продажу транспортного засобу громадяни обирають варіант передачі авто від продавця покупцю за довіреністю, то транспортний засіб взагалі не проходить жодної експертної процедури, що ставить покупця в небезпечне становище.


Сервісні центри МВС постійно на зв’язку: із запитаннями, подяками та скаргами до Головного сервісного центру МВС можна звертатися за телефоном (044) 290 19 88. Також консультації надаються на офіційній сторінці в Facebook, а відповіді на поширені питання та новини сервісних центрів МВС можна знайти на сайті.


553Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: