Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 липня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/07/12/u-golovanivsku-vidbulasja-robocha-zustrich-scho-novogo-proponue-derzhava-robotodavtsjam.htm
новини, 12 липня 2021

У Голованівську відбулася робоча зустріч: що нового пропонує держава роботодавцям


Днями у Голованівській районній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості відбулася робоча зустріч директорки Голованівської районної філії обласного центру зайнятості Людмили Кравченко та голови ФГ «Родючість» Олега Яніцького.


Серед питань, що були обговорені, – можливість отримання фінансової підтримки для розвитку бізнесу від Регіонального фонду підтримки підприємництва в області та форсайт-дослідження соціально-економічних змін ринку праці й виявлення актуальних і нових професійних кваліфікацій та цифрових навичок у працівників сільськогосподарської галузі, що проводиться як по всій Україні, так і на Кіровоградщині. 


Наголосили, що ситуація на ринку праці динамічно змінюється, тож у зв’язку з цим центри зайнятості пристосовують свої послуги та технології їх надання саме для задоволення нагальних потреб роботодавців. 


Опитування передбачає збір інформації від роботодавців сфери сільського господарства задля прогнозування траєкторії розвитку ринку праці України під впливом глобальних трендів (діджиталізації, розвиток Індустрії 4.0 та автоматизації робочих місць), а також прогнозування потреб ринку праці у професійних кваліфікаціях з цифровими навичками на коротко-, середньо- та довгострокову перспективу.


Поінформувала Л. Кравченко й про українсько-литовську конференцію «Впровадження технологій Індустрії 4.0 в агросекторі», під час якої будуть розглянуті перспективи ефективності впровадження новітніх технологій, пов’язаних із сонячними електростанціями, придатних для сільського господарства.


Не оминули й питання забезпечення зайнятості безробітних громадян, неприпустимості допуску до роботи працівників без належного оформлення трудових відносин та виплати заробітної плати у розмірі не нижче законодавчо встановленого мінімуму.


Людмила Кравченко, директор Голованівської районної філії обласного центру зайнятості, на завершення ділової зустрічі сторони дійшли висновку щодо продовження плідної співпраці у напрямку працевлаштування мешканців громади, звертаючи особливу увагу на категорії, які не здатні на рівних конкурувати на ринку праці.



446Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: