Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 9 липня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/07/09/pogashennja-borgiv-iz-zarobitnoi-plati-v-prioriteti-roboti-kirovogradskoi-oda.htm
новини, 9 липня 2021

Погашення боргів із заробітної плати – в пріоритеті роботи Кіровоградської ОДА


У Кіровоградській ОДА відбулося засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, інформує сайт ОДА. 


Як повідомив заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Шеремет, заборгованість із заробітної плати в області зменшилась до початку року на 238,8 тис. грн., порівняно з попереднім місяцем - на 1 млн. грн., і станом на 01 червня становить 9,9 млн. грн.


Зокрема, на комунальних підприємствах вона зменшилась на 2 млн. грн., та на підприємствах недержавного сектору економіки – на 0,1 млн. грн. Разом з тим, наростили борги на підприємствах державної форми власності - на 1 млн. грн.


З метою погашення заборгованості із заробітної плати інспектори управління Держпраці в області провели 250 інспекційних відвідувань з питань дотримання законодавства про працю, з них 17 - з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати. За результатами, склали та передали до суду 91 протокол для притягнення посадових осіб до адміністративної відповідальності, до правоохоронних органів передали 44 матеріали з ознаками кримінального злочину. ГУНП області за фактами безпідставної невиплати заробітної плати розпочали досудове розслідування у 13 кримінальних провадженнях проти керівників підприємств-боржників.


700Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: