Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 червня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/06/25/z-pochatku-roku-ponad-sotnju-dolinchan-pidvischuvali-vlasni-profesiini-kompetentsii.htm
новини, 25 червня 2021

З початку року понад сотню Долинчан підвищували власні професійні компетенції


Сьогодні, 25 червня, 7 безробітних мешканців Долинщини закінчили курси цільового призначення за програмою «Безпечне виконання робіт на елеваторах», які були організовані на замовлення ТОВ «Долинський елеватор».


Навчання проводили викладачі Полтавського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Для покращення доступності освітніх послуг, навчання проходило дистанційно: у форматі інтерактивної віддаленої взаємодії, з використанням вебтехнологій.


Під час навчання безробітні мали можливість, у режимі онлайн, отримати знання та практичні навички у галузі охорони праці, ознайомилися з основами електробезпеки,  пожежної безпеки. Слід зазначити, що засвоєння цієї інформації дає знання, необхідні для збереження не лише власного здоров’я й працездатності у процесі трудової діяльності, а й створення безпечних умов праці на робочих місцях працівників.


Окремим аспектом навчальної програми стало питання забезпечення гігієни праці, виробничої санітарії та надання першої допомоги потерпілим при нещасних випадках. Не оминули питання й забезпечення правового й соціального захисту працюючих, а також основ трудового законодавства, розгляд трудових спорів, причини їх виникнення та порядок вирішення.


«Наше підприємство фокусує свою увагу на розвиток та максимальне використання на виробництві ефективних інструментів для доробки й зберігання зерна. Звісно ми дбаємо про наш бізнес, але для нас найголовнішим є наші працівники, їх життя, добробут та здоров'я. Нам важливо аби виконання робіт на наших елеваторних потужностях було максимально безпечне. Вигадувати нічого не потрібно – поруч служба зайнятості, яка організовує професійне навчання, водночас залучаючи кваліфікованих викладачів», – зазначає керівник підприємства Микола Хурсович.


Тож сьогодні проведений підсумковий залік, за результатами якого безробітні отримають посвідчення про проходження курсів цільового призначення. Відповідно до укладеного договору з роботодавцем-замовником, безробітні будуть працевлаштовані.


Як зазначила В. Карасьова, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Долинської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, загалом, упродовж поточного року, за направленням Долинської районної філії обласного центру зайнятості, навчання пройшли більше  160 безробітних та мають постійне місце роботи.


474Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: