Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 24 червня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/06/24/bezrobitnim-dolinschini-rozpovili-pro-pensiine-zabezpechennja-ta-legalnu-zainjatist.htm
новини, 24 червня 2021

Безробітним Долинщини розповіли про пенсійне забезпечення та легальну зайнятість


Днями у Долинській районній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості за участю головного спеціаліста відділу обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області Марини Кузьміної для незайнятих трудовою діяльністю громадян відбувся інформаційний семінар.


Розпочався захід з інформування присутніх про можливості служби зайнятості щодо сприяння безробітним у пошуку роботи, переваги офіційного працевлаштування, негативні наслідки нелегальної трудової діяльності найманих працівників. 


Звичайно ж, великий інтерес у безробітних викликала інформація про особливості пенсійного законодавства, яку надала М. Кузьміна. Учасники заходу отримали роз'яснення, що таке пенсія, з чого вона складається, на підставі яких документів призначається тощо. 


Також фахівчиня Пенсійного фонду акцентувала увагу на тому, що особи, яким залишилось декілька років до пенсії, мають враховувати, що їхня зайнятість суттєво впливає на розмір пенсії і порадила вжити всі можливі заходи для отримання роботи і збереження трудових відносин до настання пенсійного віку, аби мати гідне пенсійне забезпечення.


Ознайомили присутніх й з електронним сервісом Пенсійного фонду, який надає можливість дистанційного обслуговування. «Зараз, мабуть, як ніколи раніше, особливої актуальності для громадян набуває можливість взаємодіяти з органами Пенсійного фонду дистанційно та отримувати послуги, які раніше вимагали особистого звернення до Фонду, всього лише скориставшись онлайн-сервісами вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України. Він працює з дотриманням вимог до захисту персональних даних, пропоную зареєструватися і вже сьогодні переглянути свою справу», – повідомила М. Кузьміна.


У продовження своєї промови, фахівчиня відділу обслуговування громадян підкреслила, що в умовах карантину, користування електронними сервісами – найбезпечніший спосіб отримання пенсійних послуг. «Саме на вебпорталі майбутні пенсіонери можуть знайти багато важливої та цікавої інформації, а також отримати пенсійні послуги, не відвідуючи установ Пенсійного фонду», – презентуючи сервіс сказала М. Кузьміна.


Представниця Пенсійного фонду наголосила, що сьогодні йде активна робота щодо запровадження ведення обліку трудової діяльності застрахованих осіб в електронному вигляді. Всі відомості вносяться до персональної облікової картки Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального. «Ця робота дасть можливість накопичувати, зберігати та використовувати інформацію про стаж роботи працівника, кваліфікацію для підтвердження наявного стажу під час укладання трудового договору, призначення пенсії та інших цілей, передбачених законодавством відомості», – підкреслила фахівчиня. 


Як повідомила Світлана Щербіна, провідний фахівець з питань зайнятості Долинської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, захід пройшов продуктивно: М. Кузьміна відповіла на численні питання щодо положень чинного законодавства, що регулює призначення пенсії за віком, зарахування страхового стажу та набуття права на отримання пенсії по досягненню пенсійного віку. 



477Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: