Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 травня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/05/26/u-kropivnitskomu-z-javilisja-skver-pravednikiv-narodiv-svitu-i-vulitsja-semena-dorogogo.htm
новини, 26 травня 2021

У Кропивницькому з’явилися сквер Праведників народів світу і вулиця Семена Дорогого


Сквер «Ятрань» у Кропивницькому перейменовано на сквер Праведників народів світу. Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет міської ради на своєму засіданні вчора, 25 травня, інформує сайт КМР. 


З ініціативи єврейської громади  обласного центру, територія на розі вулиць Волкова та Євгена Тельнова, навколо пам’ятного знаку «Євреям – жертвам нацизму», носитиме ім’я Праведників  народів світу в пам’ять про громадян,  які ризикуючи власним життям рятували євреїв у часи Другої світової війни.


Цього дня члени виконавчого комітету підтримали і мешканців міста, які звернулися до міської влади з проханням про перейменування  вулиці Халтуріна на вулицю Семена Дорогого.

 

– Семен Дорогий - український хоровий диригент, заслужений діяч мистецтв.  До 1968 року викладав у тоді ще Кіровоградському педінституті і керував хоровою капелою. Його учні - народні артистки України Людмила Маковецька і Нінель Білецька, заслужений діяч мистецтв України Юрій Любович, заслужений працівник культури Микола Макода та багато інших, - відзначила начальниця управління культури та туризму міської ради Анна Назарець


Також сьогодні прийнято рішення про встановлення на фасаді ліцею «Науковий» інформаційної дошки відомому педагогу Валерію Борисовичу Едігею.


523Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: