Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 травня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/05/25/u-svitlovodsku-organizovujut-veloturistichni-proguljanki.htm
новини, 25 травня 2021

У Світловодську організовують велотуристичні прогулянки


У Світловодську Кіровоградської області організовують прогулянки на відстань до 200 кілометрів на велосипедах - повідомляє Суспільне. У громадській організації "Велотуризм" продумують маршрути, які включають туристичні цікавинки регіону та які б пролягали вдалині від пожвавлених автодоріг, розповіла співорганізаторка турів Лілія Квітка.


"Будь-хто, хто має велосипед та бажання мандрувати, хто хотів би побачити наш регіон – Кіровоградську область, можуть до нас приєднатись", – розказала Лілія Квітка.


Організація має сторінки в соцмережах,, через них збирає охочих з різних міст України для одноденних веломандрівок. Участь у них безкоштовна. "Намагаємось кожні вихідні їздити, але це залежить від погоди. Ми відстежуємо декілька сайтів прогнозу погоди, щоб максимально все передбачити. Під час локдауну не збирались, а зараз потихеньку відновлюємо роботу. Максимальна кількість прогулянок, які ми організували – 23 за один літній період".


Лілія Ківітка разом з чоловіком Дмитром займаються організацією велотурів з 2016 року. "До мандрівки ми готуємся, а не просто їдемо з точки А в точку В. Ми розповідаємо людям про місце, куди ми їдемо – історичні факти про місцевість, про архітектурні пам’ятки, які побачимо, про природні цікавинки. Дмитро має хобі – він фотографує. Всі фото на на наших сторінках – його, це наш авторський контент".


Подорожують на відстань від 30 до 200 кілометрів. "Була велопрогулянка в Кропивницький, в Олександрівку за один день. Та, що найбільш запам’яталась до Китайгорода Олександрівського району – 230 км за день. Ми заїжджали до винахідника Олексія Ганшина, який конструює веломобілі.



Одна з останніх мандрівок – в село Павлівка до "Діамантових джерел", це у Світловодському районі. Їздили до церкви, яка збудована в 1811 році, вона на реконструкції зараз. 40 кілометрів туди і назад".


  Прокладаючи маршрут, організатори намагаються уникати пожвавлених автомобільних доріг. "Ходимо лісовими стежками, полями, стараємося не їздити трасами".


Для участі у подорожі учасники повинні мати велосипедні шоломи. "Ми слідкуємо за безпекою, проводимо інструктаж перед виїздом, повторюємо правила дорожнього руху".


Ліля Квітка наголошує, що вони займаються не велоспортом, а велотуризмом. "У нас не має великих фізичних навантажень, немає спортивних задач".



З цього року Лілія з Дмитром почали займатись дитячим велотуризмом. "Їздимо з дітьми від 10 до 14 років. Батьки дітей не відпустять поїздити самих за містом покататься на велосипеді, а з нами можна. В дитячих групах також обов'язковий шолом і жорстка дисципліна".


Лілія говорить, що організовують такі мандрівки, щоб показати людям Кіровоградську область. "У нас дуже гарний регіон, він нам дуже подобається, багато місць з історією, ми просто насолоджуємось природою, тим що нас оточує, і хочемо це показати людям. У нас екологічно чиста зона, можна відпочити фізично та душею. Ми живемо у дуже гарній країні".





       

621Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: