Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 травня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/05/25/kompaniivska-otg-problemni-pitannja-zainjatosti-silskih-meshkantsiv-ta-shljahi-ih-virishennja.htm
новини, 25 травня 2021

Компаніївська ОТГ: проблемні питання зайнятості сільських мешканців та шляхи їх вирішення


Під час виїзної акції до Полтавського старостату Компаніївської ОТГ, директор районної філії обласного центру зайнятості Юрій Орленко обговорив зі старостою сіл Полтавка, Долинівка та Вербове Тетяною Івановою проблемні питання зайнятості місцевих мешканців та шляхи їх вирішення.


Ю. Орленко ознайомив очільницю старостату із можливостями служби зайнятості у напрямку працевлаштування та соціального захисту сільського населення від безробіття громадян. 


Як зазначив А. Ярошук, провідний фахівець з питань зайнятості Компаніївської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, йшлося й про створення нових робочих місць на підвідомчій  території та організації й залучення незайнятого населення до громадських та інших робіт тимчасового характеру, які є реальною альтернативою безробіттю, джерелом матеріальної підтримки безробітних, а також допомогою місцевим органам влади у благоустрої підвідомчих територій.


Також директор районної філії наголосив, що важливим питанням сьогодення є легалізація трудових відносин, адже існує чимало випадків, коли роботодавці уникають легального використання робочої сили, та не укладають передбачені законодавством трудові договори, що тягне за собою чимало наслідків, які, у свою чергу, перешкоджають соціально-економічному розвиткові старостату. 


Цього ж дня, фахівці районної філії відвідали підприємства, які здійснюють свою діяльність на території старостату. 


Наприклад, з власницею мережі магазинів із роздрібної торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами Тетяною Барановою, було обговорено питання легалізації найманої праці. Приватна підприємиця підкреслила: «Зруйнувати, особливо у сільській місцевості, свою репутацію нелегальними працівниками дуже просто, а наслідком може стати втрата авторитету, довіри людей та влади, а з ними – клієнтів та прибутків. Тому я зробила вибір: легальна зайнятість найманих працівників, у першу чергу, моя захищеність». 


У продовження конструктивної розмови, було обговорено питання можливості служби зайнятості у задоволенні кадрових потреб роботодавців та підвищення кваліфікації працівників. Т. Баранову зацікавила можливість співпраці із службою зайнятості з питань організації навчання за професією продавець непродовольчих товарів зі знанням касового апарату за дуальною формою. 


Під час зустрічі із керівником кадрової служби ТОВ «Полтавське», що займається вирощуванням зернових та олійних культур, Діною Личман йшлося про  перспективи організації професійного навчання за професіями тракториста-машиніста с/г виробництва, електромонтера та електрогазозварника.


Ю. Орленко наголосив, що фахівці служби зайнятості готові надавати  всебічну підтримку роботодавцям, які мають потребу у працівниках, підвищенні якості робочої сили. Для цього їм необхідно, у будь-який зручний спосіб, подати до служби зайнятості інформацію про попит на робочу силу. Це дасть можливість спільними зусиллями вирішувати проблеми добору кадрів та працевлаштування безробітних.


Наостанок Т. Іванова відзначила, що вона, як староста, має намір зробити все, щоб використовувати потенціал та можливості служби зайнятості для вирішення питання зайнятості сільського населення, адже добробут громадян сприятиме соціальному розвитку старостату.



522Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: