Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 11 березня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/03/11/kirovogradschina-podae-proekt-iz-rekonstruktsii-budivli-natsbanku-do-programi-velika-restavratsija-.htm
новини, 11 березня 2021

Кіровоградщина подає проєкт із реконструкції будівлі Нацбанку до програми «Велика реставрація»


Департамент культури і туризму облдержадміністрації подає проєкт із реконструкції будівлі Національного банку в Кропивницькому до програми «Велика реставрація». Про це повідомив перший заступник голови Кіровоградської ОДА Валерій Жалдак, інформує сайт ОДА. 


«Багато цікавих історичних та культурних об’єктів перебувають у занедбаному стані та з кожним роком дедалі більше руйнуються. У рамках «Великої реставрації» плануємо відновити будівлю колишнього Нацбанку в Кропивницькому, що входить до переліку об’єктів культурної спадщини», – зазначив Валерій Жалдак.


Він уточнив, орієнтовна вартість проєкту 30 мільйонів гривень.


Під час форуму «Україна 30. Культура, медіа, туризм» заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко заявив, що збереження культурної спадщини важливо для держави й особисто для президента.


«В умовах пандемії та запроваджених у багатьох країнах обмежувальних заходів, українці стали більше цікавитися туристичними та культурними об’єктами на місці. Саме тому Президент України ініціював програму «Велика реставрація», що впроваджується в рамках «Великого будівництва». Мова йде про відбудову та реставрацію об’єктів культурної спадщини, музеїв, театрів, фортець, замків», – наголосив Кирило Тимошенко.


Як повідомлялося раніше, голова ОДА Андрій Назаренко заявив про створення Мистецького арсеналу в приміщенні колишнього Нацбанку в Кропивницькому.


646Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: