Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 11 березня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/03/11/kabmin-na-chas-karantinu-dozvoliv-distantsiino-pidtverdzhuvati-status-bezrobitnogo.htm
новини, 11 березня 2021

Кабмін на час карантину дозволив дистанційно підтверджувати статус безробітного


Фото: Макс Требухов


Кабінет міністрів дозволив дистанційно підтверджувати статус безробітного, а також удосконалив інші механізми роботи Державної служби зайнятості, пише lb.ua.


Відповідну постанову уряд ухвалив у середу без обговорення, передає "Інтерфакс-Україна".


Як пояснили в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства на сайті, постанова дає змогу безробітному підтверджувати свій статус на період карантину без відвідування центру зайнятості, а також збільшує з 10 до 30 днів термін подачі до центрів зайнятості документів для надання такого статусу в режимі онлайн.


Крім цього, впроваджується дистанційне складання плану працевлаштування, а також передбачається право на проходження профпідготовки особам, звільненим із військової служби після участі в АТО після досягнення пенсійного віку.


Документ також поширює право на отримання роботодавцями компенсації за сплату ЄСВ за працевлаштування непрацюючих осіб, які отримують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям.


Нагадаємо, 1 березня президент Володимир Зеленський підписав закон щодо надання допомоги з часткового безробіття на період карантину або надзвичайної ситуації


663Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: