Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 9 березня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/03/09/nardepi-pidtrimali-propozitsiju-prisvoiti-zagiblii-likartsi-z-kropivnitskogo-zvannja-geroi-ukraini.htm
новини, 9 березня 2021

Нардепи підтримали пропозицію присвоїти загиблій лікарці з Кропивницького звання Герой України


Депутати Верховної Ради України під час засідання (5 березня-ред.) підтримали пропозицію про присвоєння загиблій під час пожежі в Запорізькій інфекційній лікарні Ользі Гліві звання Герой України. Про це на своїй фейсбук сторінці міністр охорони здоров’я Максим Степанов.


Депутатський запит на розгляд у Верховну Раду подав депутат Валентин Наливайченко, ініціативу запровадили громадські активісти. "26-річна Ольга Гліва – медик-Герой навіть без відзнак. Вона назавжди лишиться такою світлою людиною і справжнім професіоналом у серцях тих, хто її знав. Але вшанувати її на державному рівні - наш обов'язок і наша шана всім медикам в її особі. Напередодні Верховна Рада 254-ма голосами проголосувала за присвоєння Ользі Гліві звання Героя України посмертно" – зазначив міністр.


"Лікар Ольга - зразок самовідданої праці десятків тисяч українських медиків, для яких клятва Гіппократу - не порожній звук. Певен, навіть сьогодні цей Ангел піклується про своїх пацієнтів з небес" - додав Максим Степанов


За підсумками голосування, депутатський запит направили на розгляд президенту.


Нагадаємо:
  • 4 лютого, під час пожежі в обласній інфекційній лікарні міста Запоріжжя загинула лікарка Ольга Гліва родом із Кропивницького. В pеанімаційному боксі COVID-відділення Запорізької інфекційної лікарні загинула тpоє пацієнток та анестезіолог. Жінкам було 91, 76 та 64 pоки, лікаpці – 26. Всі хвоpі пеpебували під апаpатами штучної вентиляції легень.

736Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: