Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 лютого 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/02/23/na-kirovogradschini-rjatuvalniki-poperedili-gromadjan-pro-nebezpeku-vihodu-na-tonku-krigu-foto-.htm
новини, 23 лютого 2021

На Кіровоградщині рятувальники попередили громадян про небезпеку виходу на тонку кригу (ФОТО)


22 лютого фахівці Служби порятунку «101» провели профілактичні бесіди з жителями міст Долинська й Мала Виска та селища міського типу Смоліне стосовно небезпек, які трапляються з людьми, що ризикують виходити на кригу, повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області. 


Під час інформаційно-профілактичного рейду рятувальники нагадали дорослим і дітям  правила безпечної поведінки на льоду та вручили тематичні листівки. 


Фахівці ДСНС радили, перш ніж ризикнути вийти на лід, перевіряти його товщину. Адже виходити на лід безпечно тільки коли його товщина більше семи сантиметрів. Міцний лід має зазвичай синюватий або зеленкуватий відтінок. Лід білого або жовтуватого кольору – слабкий. Тонкий лід трапляється біля берегів, заростей очерету та під снігом. Міцність льоду слід перевіряти палицею, а ні в якому разі не ногою. 


Рятувальники закликали громадян не ризикувати життям, навівши приклади зі статистики Управління ДСНС в області про нещасні випадки на водоймах, які трапились на Кіровоградщині у січні-лютому. 


                  



534Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: