Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 9 лютого 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/02/09/andrii-nazarenko-u-chotiroh-mistah-kirovogradschini-tarif-na-tsentralizovane-teplo-ne-zrostatime.htm
новини, 9 лютого 2021

Андрій Назаренко: У чотирьох містах Кіровоградщини тариф на централізоване тепло не зростатиме


За ініціативи Президента України Володимира Зеленського Кабмін і Асоціація міст України підписали меморандум для врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії сьогодні, 9 лютого. Про це повідомив голова облдержадміністрації Андрій Назаренко.


«Підписання меморандуму означає, що до кінця цього опалювального сезону тариф на тепло для населення не зростатиме, а підприємства комунальної теплоенергетики отримають природний газ у необхідних обсягах для безперебійного постачання носія. На Кіровоградщині чотири міста мають централізоване теплопостачання – Кропивницький, Олександрія, Світловодськ і Долинська. Вони є членами Асоціації міст України. Відтак на них поширюється дія меморандуму», – наголосив очільник області.


Як повідомили в Офісі Президента, серед підписантів меморандуму також НКРЕКП і «Нафтогаз».
Крім незмінного тарифу на тепло для населення, меморандум передбачає відтермінування оплати за природний газ для теплокомуненерго та компенсацію різниці між ринковою ціною природного газу та ціною, врахованою в тарифах за тепло.


Також уряд гарантує, що фінансування компенсацій для підприємств теплопостачання не перекладатимуть на органи місцевого самоврядування.


«Нафтогаз України» розробить та запровадить до 1 вересня 2021 року довгострокові цінові пропозиції для забезпечення сталого рівня цін на природний газ для підприємств теплопостачання. Це дасть змогу уникнути цінових коливань протягом опалювального сезону 2021-2022 років.

610Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: