Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 8 лютого 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/02/08/ponad-100-mln-grn-zalishkiv-osvitnoi-subventsii-utvorilosja-na-rahunkah-bjudzhetiv-kirovogradschini.htm
новини, 8 лютого 2021

Понад 100 млн грн залишків освітньої субвенції утворилося на рахунках бюджетів Кіровоградщини


На рахунках місцевих бюджетів Кіровоградської області утворилися залишки освітньої субвенції в сумі 112,7 млн грн. 


Про це повідомляє Кіровоградський регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою», спираючись на дані Державної казначейської служби України станом на 1 січня 2021 року.


«Залишки утворилися у 18 бюджетах територіальних громад області - це 31,2 млн грн. Водночас у трьох громадах залишки коштів освітньої субвенції відсутні. На рахунках районних бюджетів ліквідованих районів області накопичилося 52,8 млн грн», - розповіла радниця з питань муніципальних фінансів та управління Кіровоградського регіонального офісу Олена Савченко.


Зазначимо, що освітня субвенція з державного бюджету України у поточному бюджетному році спрямовується місцевим бюджетам на оплату праці з нарахуваннями педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти, а також професійно-технічної та передвищої освіти, які забезпечують здобуття учнями та студентами повної загальної середньої освіти.


Залишки освітньої субвенції, які утворились на кінець бюджетного періоду, зберігаються на рахунках місцевих бюджетів і можуть бути використані у 2021 році як з урахуванням цільового призначення субвенції, так і на оновлення матеріально-технічної бази закладів освіти  комунальної власності.


Ознайомитись із даними щодо залишків коштів освітньої субвенції за 2020 рік можна тут: bit.ly/3jd2glG.


Програма "U-LEAD з Європою" підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею, Словенією та Швецією.


547Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: