Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 2 лютого 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/02/02/kirovogradska-oblast-lider-iz-budivnitstva-ambulatorii-na-seli.htm
новини, 2 лютого 2021

Кіровоградська область – лідер із будівництва амбулаторій на селі


Кіровоградщина – одна з трьох областей, яка у рамках державної програми стовідсотково виконала завдання з будівництва сільських амбулаторій на селі. Серед лідерів також Хмельницька та Полтавська області. Торік у регіоні побудували 4 такі медзаклади, всього – 22. Про це повідомив перший заступник голови ОДА Валерій Жалдак.


«У 2020 році ми добудували чотири амбулаторії – у селі Пантаївка Олександрійського району, в Капітанівці Новомиргородського, Іванівці Новоукраїнського району та в Новому Стародубу Петрівського району. Амбулаторії відповідають сучасним технічним вимогам, є енергоефективними, комфортними, з набором необхідного обладнання », – підкреслив Валерій Жалдак.


Амбулаторії мають типове планування і поділені на дві зони – робочу та житлову.


Робоча передбачає розташування реєстратури, стерилізаційної та маніпуляційної кімнат, кабінетів терапевта та педіатра, а також господарської частини. У ній три різних входи – для дітей, дорослих і медпрацівників.


Житлова зона складається з двох спалень, душової і ванної кімнат, кухні-студії та гардеробної. У житлову зону є окремий вхід.


747Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: