Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 січня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/01/21/u-kropivnitskomu-provedeno-profilaktichnii-reid-sered-ribalok-foto-.htm
новини, 21 січня 2021

У Кропивницькому проведено профілактичний рейд серед рибалок (ФОТО)


Справжня зимова погода зі снігом та морозом, що встановилась останнім часом на території Кіровоградської області, дала привід рятувальникам посилити просвітницьку роботу серед населення щодо небезпеки виходу на кригу. Наразі фахівці Служби порятунку проводять профілактичні рейди в місцях, де зазвичай збираються рибалки, щоб попередити їх про наслідки нехтування правилами безпеки, повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області.


20 січня фахівці Управління ДСНС в області спільно з волонтерами Червоного Хреста та журналістами “Суспільного” і телеканалу «Вітер» поспілкувались із любителями підлідного лову та просто перехожими біля р. Інгул у  Кропивницькому.


Рятувальники нагадали рибалкам про заходи безпеки на кризі, розповіли про засоби й способи само порятунку, а представники Червоного Хреста - про прийоми надання допомоги потопаючому. Організатори рейду закликали кропивничан не вживати алкогольних напоїв під час риболовлі, а також дали поради, як уникнути обмороження та переохолодження. Роз'яснювальна робота була проведена і з дітьми та підлітками, а також з їх батьками.


Під час рейду було розповсюджено застережні листівки. 


Служба порятунку закликає громадян не ризикувати власним життям: 


- не виходьте на кригу без засобів порятунку

- навчіться визначати товщину та міцність льоду спеціальною плішнею

- завжди попереджайте про своє перебування рідних, будьте на зв’язку із ними

- якщо побачили, що хтось потрапив у біду – негайно телефонуйте до Служби порятунку за телефоном “101” та дійте відповідно до обставин.


Бережіть себе!



                  


439Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: