Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 20 січня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/01/20/politsija-pochala-shtrafuvati-vodiiv-evrobljah-.htm
новини, 20 січня 2021

Поліція почала штрафувати водіїв "євроблях"


У Харкові та області правоохоронці почали штрафувати власників автомобілів на іноземній реєстрації на суму 8,5 тисячі гривень.


Про це повідомляють у громадській організації "Авто євро сила", пише "Економічна правда". 


Штраф виписується, якщо виявляється, що машиною керує не та людина, яка за документами ввезла авто на територію України. Якщо порушник попадеться вдруге - покарання буде становити 17 тисяч гривень з вилученням посвідчення водія, кажуть в Нацполіції.


Зазначається, що поліцейські почали штрафувати автівки завдяки відкриттю митної бази Державної митної служби. При цьому керівництво поліції Харкова запевнило активістів, що доступ до митної бази не давали, передають в "Авто євро силі".


"Авто євро сила" стверджує, що зафіксовані на відео випадки зупинки автомобілів мають ознаки перевищення повноважень з боку поліцейських. Також "євробляхери" запевняють, що наразі діє меморандум між МВС і "Авто євро силою", згідно з яким штрафи не повинні виписуватися.


У поліції переконані, що діють винятково в рамках чинного законодавства і планують поширювати практику застосування штрафів до "євробляхерів" на всю країну.


612Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: