Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 4 січня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/01/04/kilka-soten-obstezhen-sub-ektiv-gospodarjuvannja-zdiisnili-fahivtsi-derzhprodspozhivsluzhbi.htm
новини, 4 січня 2021

Кілька сотень обстежень суб’єктів господарювання здійснили фахівці Держпродспоживслужби


Спеціалісти Держпродспоживслужби Кіровоградщини продовжують здійснювати моніторингові обстеження суб’єктів господарювання на дотримання ними протиепідемічних вимог. За період з 31.12.2020 по 3.01.2021 року фахівці здійснили 773 обстеження, при 62 обстеженнях виявили порушення (8%), відповідно 62 суб’єктам господарювання надали попередження щодо дотримання санітарних та протиепідемічних заходів із запобігання поширенню COVID-19, інформує пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.


Основними виявленими порушеннями залишаються: допуск відвідувачів без правильно вдягнутих засобів індивідуального захисту; немарковані антисептики для відвідувачів; відсутня чи неоновлена розмітка для дотримання соціальної дистанції між відвідувачами; немаркована або відсутня ємність для збору використаних засобів індивідуального захисту тощо.


Найбільше порушень за вказаний період зафіксовано в Кропивницькому, Олександрії, а також у Благовіщенському та Долинському районах на агропродовольчих ринках – 30,8%, громадському транспорті – 16,7%, об’єктах торгівлі непродовольчими товарами – 8,1%, об’єктах торгівлі продовольчими товарами – 7,5%, у закладах громадського харчування – 5,6%, на інших об’єктах – 3%.


Від початку введення карантину на території України фахівці Держпродспоживслужби Кіровоградщини здійснили 39 482 обстеження суб’єктів господарювання, виявили порушення при 6 413 обстеженнях (16,2%). За порушення карантинних вимог суб’єктам господарювання надано 6 413 попереджень та пропозицій щодо їх усунення, а також складено 297 протоколів за статтею 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил щодо карантину людей).


555Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: