Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 30 грудня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/12/30/v-oblasnii-likarni-zapratsjuvala-kisneva-stantsija.htm
новини, 30 грудня 2020

В обласній лікарні запрацювала киснева станція


У Кіровоградській обласній лікарні запрацювала киснева станція, побудована коштом державного й обласного бюджетів. Із виконанням робіт ознайомився голова ОДА Андрій Назаренко.


За його словами, з державного бюджету на будівництво станції Кіровоградщина отримала 7,5 мільйона гривень, ще 3,5 мільйона виділив обласний бюджет.


За ці кошти обласна лікарня придбала кисневий генератор у комплексі з компресорами та станцією підготовки медичного повітря, побудувала майданчик і встановила газифікатор ємністю на 20 тонн рідкого кисню.


Також проклала трубопроводи для централізованої подачі кисню до відділень, де лікуються пацієнти на коронавірус і пневмонії.


«Це означає, що наша основна госпітальна база збільшила свої потужності для боротьби з пандемією. Але водночас це інвестиція в наші обласні медзаклади на десятки років. Пандемія мине, а станція і надалі працюватиме й забезпечуватиме киснем пацієнтів у реанімаціях, в операційних», – зазначив Андрій Назаренко.


Голова облдержадміністрації нагадав, будівництво ще однієї кисневої станції зараз триває в обласному госпіталі.


1090Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: