Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 28 грудня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/12/28/minregion-proponue-provesti-monitoring-inkljuzivnosti-mist.htm
новини, 28 грудня 2020

Мінрегіон пропонує провести моніторинг інклюзивності міст


Мінрегіон пропонує створити в усіх областях групи з моніторингу дотримання містами норм доступності та безбар’єрності у будівлях та на об’єктах благоустрою.


«Ми хочемо, щоб в регіонах були створені групи з представників місцевої влади та громадськості, зокрема, маломобільних груп населення, які здійснюватимуть аудит безбар’єрності міст та за його результатами надаватимуть місцевій владі рекомендації з першочергових заходів. Міста зможуть поліпшити ситуацію з доступністю, а міністерство отримає інформацію для подальшого аналізу та удосконалення законодавства», – зазначає Перший заступник Міністра розвитку громад та територій України Василь Лозинський.


У деяких містах вже працюють такі групи, там де вони відсутні Мінрегіон рекомендуватиме їх створення. Планується, що вони працюватимуть на добровільних засадах. Моніторинг починатимуть з об’єктів громадської сфери – площ, парків, тротуарів та переходів.


На сьогодні основний документ, який нормує доступність до будівель та об’єктів благоустрою – ДБН «Інклюзивність будівель та споруд». Дотримання його вимог є обов’язковим для всіх форм будівництва. З 2019 року усі об’єкти, що будуються, реставруються або реконструюються, мають відповідати цьому ДБН. Для збудованих раніше будівель та споруд Мінрегіон наразі розробляє Порядок розумного пристосування.


529Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: