Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 7 грудня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/12/07/pomer-pidpriemets-eksdeputat-parlamentu-z-kropivnitskogo-stanislav-berezkin.htm
новини, 7 грудня 2020

Помер підприємець, ексдепутат парламенту з Кропивницького Станіслав Березкін


У Києві помер підприємець, народний депутат VI, VII, VIII скликань з Кропивницького Станіслав Березкін, – розказав Суспільному його колишній колега по роботі Андрій Малик.


У нього відірвався тромб, – сказав Андрій Малик.


Станіслав Березкін народився 12 травня 1959 року у селі Високі Байраки Кропивницького району.


У 1998 року був обраний депутатом Кіровоградської обласної ради, був членом виконкому Кіровоградської міської ради.


У лютому 2011 року його обрали до Верховної Ради за списками Блоку Юлії Тимошенко. Потім перейшов до фракції Партії регіонів і на наступних виборах був обраний від цієї політичної сили.


21 лютого 2014 року вийшов зі складу фракції Партії регіонів. У Верховну Раду VIII скликання був обраний як самовисуванець по мажоритарному виборчому округу №100 в Кіровоградській області.


Станіслав Березкін займався бізнесом, має звання "Заслужений працівник промисловості України".


Березкін був одним з народних депутатів, які підписали подання до Конституційного Суду щодо відповідності Основному закону низки норм антикорупційного законодавства. Рішення КСУ спровокувало конституційну кризу і поставило під загрозу відносини України з Євросоюзом.


Станіслав Березкін був підозрюваним у справі розкрадання 20 млн доларів США "Ощадбанку". Досудове розслідування зібрало докази того, що колишній народний депутат як представник групи компаній "Креатив" наприкінці 2013-початку 2014 років організував заволодіння грошима банку під видом видачі кредиту, хоча достатнього забезпечення для його отримання до банку надано не було.


810Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: