Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 3 грудня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/12/03/medzakladi-kirovogradschini-uprodovzh-misjatsja-otrimajut-550-kisnevih-kontsentratoriv.htm
новини, 3 грудня 2020

Медзаклади Кіровоградщини, упродовж місяця, отримають 550 кисневих концентраторів


550 кисневих концентраторів упродовж місяця отримають наші медичні заклади. 120 мають зайти в область до кінця цього тижня - повідомив на своїй власній сторінці в мережі фейсбук голова Кіровоградської ОДА Андрій Назаренко.


500 купуємо коштом держави. Ще на 50 скеруємо майже два мільйони гривень із обласного бюджету. Відповідне розпорядження уже підписав.


Тож матимемо потужний ресурс на допомогу медикам!


Мене зараз запитують, що у нас узагалі відбувається з киснем? Скажу так: виклики актуальні для всіх. Кіровоградщина – не виняток. Вони об’єктивні. На тлі того, що залишаються поточні потреби використання кисню в лікарнях, додається ще й кількість тяжких хворих на коронавірус і пневмонії. Тобто, існує величезне навантаження.


Але ми не ховаємо голову в пісок. Над вирішенням питання працюємо ледь не цілодобово. Валерій Жалдак, Світлана Лобанова, Олег Рибальченко, Лариса Андреєва це знають, як ніхто інший.


Зараз в обласному госпіталі триває будівництво кисневої станції. Сьогодні проінспектував роботи.


Термін дав – кілька тижнів.


Раніше цей медзаклад, а позавчора і Кропивницьку райлікарню МОЗ додало до переліку госпітальних баз для боротьби з ковідом. У ЦРЛ облаштуємо аналогічну станцію.


Що це означає? Лікарні самостійно вироблятимуть кисень, плюс збільшимо кількість ліжкомісць із централізованою подачею.


Крім того, тривають роботи над встановленням додаткової кисневої станції і в обласній лікарні. Обіцяють завершити об’єкт менш як за три тижні.


Водночас в обласній лікарні встановимо так звану кисневу бочку на 20 тонн. Вона потоково подаватиме кисень у палати.


Знаєте, ось ми – влада, медики всіх ланок, рідні хворих, небайдужі люди – кидаємо зараз усі сили і резерви на порятунок життів. І дуже прикро, коли наших жителів просили не нехтувати карантинними заходами, вони сварилися на обмеження, обурювалися, ігнорували… А сьогодні маємо те, що маємо.


Прошу, бережіть себе! Коронавірус ближче, ніж ви думаєте.



       

607Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: