Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 3 грудня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/12/03/jak-pratsjue-bjuro-sudovo-medichnoi-ekspertizi-u-kropivnitskomu.htm
новини, 3 грудня 2020

Як працює бюро судово-медичної експертизи у Кропивницькому


П’ятеро працівників обласного бюро судово-медичної експертизи у Кропивницькому працюють у кімнатах з пліснявою та без даху. 


Розповіла Суспільному завідувачка господарства Тетяна Тюпа. У такому стані будівля після пожежі, яка сталась 13 вересня. Тоді вигоріли два поверхи з трьох. Попередня причина займання – коротке замикання електромережі, розповіла речниця поліції області Віталіна Бевзенко


За підрахунками начальника бюро Володимира Шилана, потрібно 10 мільйонів гривень на нове обладнання і ремонт будівлі.


Судмедекспертка Ірина Корченко каже, пожежа була в ніч з 12 на 13 вересня, з того часу ніхто нічого не зробив. Показує свій кабінет, де працювала до пожежі. “Дах не зробили. Грибок росте на стінах, тому що немає даху і все тече зверху”.


Завідувач відділенням криміналістики Костянтин Букін показує колишню лабораторію. Шукає тут те, що можна відновити. Робити експертизи, каже, нині ніяк – обладнання згоріло.


Терміни замовлених експертиз затягнулись і відтермінувались на два місяці. “Для того, щоб відповісти на наші запити необхідне обладнання, яке ми нині замовили. Я сподіваюсь, що з середини грудня ми зможемо виконувати ті роботи, які були назначені за цей період”.


  Сімдесят працівників бюро тимчасово переїхали до другої лікарні, розповіла Тетяна Тюпа. Тут залишилась вона та бухгалтерія. Температура у приміщенні 10 градусів тепла. “Вдягнені ходимо, бо холодно. Одягаємось, щоб не хворіти”.


У приміщенні другої лікарні теж немає умов для праці, каже судмедекспертка Ірина Корченко. “Там приміщення дуже маленьке, а відділів багато. І працівники деяких відділів вимушені робити свою роботу у коридорі”.


Економістка бюро Наталія Дівіченко говорить, гроші на дах з обласного бюджету виділили.”740 тисяч гривень на ремонт даху й перекриття знаходяться в управлінні капітального будівництва обласної адміністрації. Ну, до сих пір щось ніяких”.


Каже, що за три місяці ніхто не прийшов накрити дах плівкою.“Вже рішили своїми силами накрити. Купили плівку. Половину накрили, поболіли, то половина накрита друга – ні ”.


На сайті державних закупівель "Прозоро" управління архітектури та капітального будівництва облдержадміністрації аукціон з ремонту даху бюро судово-медичної експертизи не замовляли.


За словами речниці голови обласної адміністрації Олени Данилишин, розповісти, коли відремонтують приміщення бюро судово-медичної експертизи, мають в управлінні архітектури та капітального будівництва облдержадміністрації. Нині зробити це нікому. Керівництво цього управління на лікарняному.



712Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: