Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 2 грудня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/12/02/tsogorich-bezrobitni-kirovogradschini-z-invalidnistju-prohodili-profesiine-navchannja-za-kilkoma-profesijami.htm
новини, 2 грудня 2020

Цьогоріч безробітні Кіровоградщини з інвалідністю проходили професійне навчання за кількома професіями


Протягом січня – листопада 2020 року за направленням центрів зайнятості області професійне навчання проходили 49 осіб з інвалідністю з урахуванням рекомендацій індивідуальних програм реабілітації. Працевлаштовані на підприємства регіону після проходження професійного навчання 37 осіб.

 

Як повідомила Вікторія Бернікова, начальник відділу організації профнавчання Кіровоградського обласного центру зайнятості, у січні-листопаді 2020 року професійне навчання осіб з інвалідністю проводилось за 25 професіями, спеціальностями та напрямами.


Професійне навчання осіб з інвалідністю проводилося за професіями кухаря, продавця продовольчих та непродовольчих товарів, продавця-консультанта, масажиста, слюсаря-ремонтника, тістороба, оператора комп’ютерного набору, швачки. Крім того, шукачі роботи проходили курси за напрямками підприємницької діяльності у сфері малого бізнесу, дотримання безпечного ведення робіт тощо. 13 безробітних з інвалідністю навчалися у Одеському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості та 1 – в Дніпропетровському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. 


З метою адаптації осіб з інвалідністю на робочому місці та набуття практичних навичок, організовується професійне навчання безпосередньо на виробництві. У такий спосіб проходили навчання 25 осіб з інвалідністю на 20 підприємствах області. 



548Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: