Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 2 грудня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/12/02/rjatuvalniki-zaklikajut-gromadjan-dosluhatis-do-porad-schodo-bezpechnoi-zhittedijalnosti-foto-.htm
новини, 2 грудня 2020

Рятувальники закликають громадян дослухатись до порад щодо безпечної життєдіяльності (ФОТО)


2 грудня працівники Управління ДСНС у Кіровоградській області спільно з поліцією та волонтерами Червоного Хреста провели роз’яснювальну роботу серед мешканців житлового масиву біля автостанції №2 , що у м. Кропивницькому, повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області.


Організатори рейду намагались донести до свідомості кропивничан різного віку та соціального статусу інформацію про те, що ніхто інший, крім самої людини, не може уберегти власне життя, здоров’я та майно від пожеж та інших надзвичайних подій. Якщо не брати до уваги розгул природної стихії, то за статистикою, головними причинами нещасть, які стаються з громадянами у побуті, є нехтування правилами безпеки життєдіяльності та недостатня виховна робота з дітьми. Залишена ввімкненою без нагляду побутова техніка, перевантаження електромережі, використання пошкоджених, саморобних електроприладів, недотримання правил експлуатації систем опалювання приміщень, паління в ліжку та дитячі пустощі з вогнем, – усі ці чинники завжди призводять до загорянь і часто – з трагічними наслідками. Пошкоджене майно – найменше лихо, що може спіткати безвідповідальних громадян.


Крім пожеж, нещастя може статись через недотримання правил поведінки взимку на водних об’єктах, незнання алгоритму дій при виявленні вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни, тому учасники рейду нагадали громадянам і про ці загрози.


Під час роз’яснювальної роботи не оминули увагою питання запобігання поширенню COVID-19. Кропивничанам нагадали правила особистої гігієни та про необхідність дотримання карантинних заходів.


Для того, щоб важливі правила не забулись по завершенню розмови, громадянам  роздали застережні листівки та пам’ятки.


                   



572Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: