Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 листопада 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/11/16/v-oleksandrii-obgovorili-riziki-nelegalnoi-trudovoi-migratsii-foto-.htm
новини, 16 листопада 2020

В Олександрії обговорили ризики нелегальної трудової міграції (ФОТО)


13 листопада, в Олександрійському міськрайонному центрі зайнятості відбувся вебінар «Ризики нелегальної трудової міграції». До його проведення долучилися представники ГО «Територія успіху», яка є регіональним партнером Міжнародної організації з міграції в Україні, у т.ч. у напрямку реалізації на Кіровоградщині проєкту «Підвищення обізнаності вразливого населення з безпечної міграції та працевлаштування».


Олена Губа, провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Олександрійського міськрайонного центру зайнятості, розпочала вебінар фахівчиня відділу активної підтримки безробітних міськрайонного центру зайнятості Маргарита Жежеря, яка коротко охарактеризувала ситуацію на ринку праці, надала змістовну інформацію про ризики нелегальної трудової міграції.


М. Жежеря наголосила, що громадяни, які мають намір шукати роботу за кордоном, повинні дізнатися про те, що необхідно знати перш, ніж перетнути кордон України, які документи необхідно підготувати для виїзду. А саме головне, бути обізнаним про небезпечні стереотипи, які можуть супроводжувати нелегальне працевлаштування за кордоном, аби не потрапити в тенета роботодавця-шахрая.


«Нелегальне працевлаштування за кордоном та торгівля людьми – поширені явища сьогодення. Погодившись на нелегальну роботу, можна стати жертвою торгівлі людьми або трудової експлуатації. Обираючи роботу за кордоном ми ризикуємо. У першу чергу – працюєте нелегально – маєте мінімум прав», – повідомила фахівчиня. 


Також, учасникам заходу продемонстровано уривок відеофільму «Життя на продаж», у якому відтворено реальні події із життя українських мігрантів та представлені справжні свідчення жертв торгівлі людьми.


Упродовж піднятої теми, експерт з питань протидії торгівлі людьми, безпечної міграції та працевлаштування Євген Гурницький повідомив, що трудова міграція – це цілком нормальне явище, яке існує в усьому світі і в цьому немає нічого негативного. Проблема в тому, щоб забезпечити заробітчанам захист і соціальні гарантії на таких заробітках. 


Запропонував охочим пройти онлайн-квест «Шукаєте роботу? Перевірте свої сили!» і переконатися у власних силах щодо безпечного працевлаштування за кордоном. Шлях, який проходить користувач під час квесту, до омріяної роботи, поступово розкриває правила безпечної подорожі і безпечного працевлаштування «Формат онлайн-квесту для запобігання торгівлі людьми був обраний розробником, оскільки під час карантину люди проводять більше часу онлайн, і шукають кращої долі за допомогою інтернет ресурсів», – Є. Гурницький.


На завершення вебінару, один із його учасників повідомив: «Для себе я зробив висновок, що шукаючи роботу або плануючи виїзд за кордон, слід пам’ятати, що треба бути максимально обережними: особисто оформляти всі документи та не передавати їх третім особам».


Сподіваємося, що вчасно отримана інформація стане в нагоді трудовим мігрантам, аби вони не допустили помилок у пошуках роботи за кордоном. 


753Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: