Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 листопада 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/11/13/golovanivschina-doluchilas-do-inspektuvannja-mistsevogo-biznesu.htm
новини, 13 листопада 2020

Голованівщина долучилась до інспектування місцевого бізнесу


Віднедавна, на Кіровоградщині, як і по всій Україні, проходить інформаційно-роз’яснювальна кампанія щодо детінізації ринку праці у транспортній сфері та кур’єрській діяльності. До цієї роботи долучився і Голованівський район - повідомляє Світлана Кириченко, завідувач сектору взаємодії з роботодавцями відділу надання соціальних послуг Голованівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Днями, державний інспектор управління Держпраці в області Олена Коломійчук та фахівці районної філії обласного центру зайнятості відвідали ФОП Вовк В.І., який надає послуги з перевезення вантажним автомобільним транспортом, а також поштове відділення №1 ТОВ «Нова пошта», що надає широкий спектр логістичних послуг.


 Під час зустрічі з ФОП Вовк В.І., підприємець повідомив, що сьогодні свою діяльність він здійснює самостійно, проте, в майбутньому, планує використовувати найману працю. У зв'язку з цим, підприємцеві було надано інформацію щодо того, що працівники не можуть бути допущені до роботи без укладення трудових договорів. Також наголошувалося на перевагах задекларованої праці для бізнесу, наслідках незадекларованої праці як для працівника, так і для роботодавця.


Під час інспектування Голованівського відділення №1 «Нова пошта» його керівник ФОП Довгий І.О. повідомив, що у відділенні працює чотири особи, з усіма укладено трудові угоди, що свідчить про легальність трудових відносин найманих працівників та роботодавця. «Компанія «Нова Пошта», як і багато інших провідних підприємств, веде соціально-відповідальний бізнес, що включає в себе використання найманої праці виключно в межах трудового законодавства», – повідомив підприємець.


Учасники інспекційної групи наголосили роботодавцям та працівникам на тому, що легалізація трудових відносин з найманими працівниками та дотримання вимог законодавства про працю, є вимогою сьогодення. Наслідки незадекларованої праці можуть бути негативними для усіх сторін.


Нагадаємо, на виконання окремого доручення Держпраці, з 28 жовтня по 15 листопада проходить всеукраїнська інформаційно-роз’яснювальна робота щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин суб’єктами господарювання, що здійснюють діяльність у сфері транспорту та кур’єрської діяльності.



725Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: