Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 серпня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/08/25/sluzhba-zainjatosti-dopomogla-pratsevlashtuvatisja-bezrobitnomu-znam-janchaninu.htm
новини, 25 серпня 2020

Служба зайнятості допомогла працевлаштуватися безробітному знам’янчанину


Незважаючи на карантин, діяльність служби зайнятості у напрямку забезпечення зайнятості безробітних громадян не зупиняється. 


Знам'янська міськрайонна філія обласного центру зайнятості, як і всі інші центри зайнятості області та філії, усіляко сприяє якнайшвидшому поверненню незайнятих громадян до трудової діяльності шляхом надання їм широкого спектру соціальних послуг. Термін пошуку роботи та результат працевлаштування залежить не тільки від фахівців служби зайнятості, а й від самих шукачів роботи та їх мотивації до праці. 


Мешканець Знам'янського району Анатолій Іванович у квітні цього року був звільнений з ВП «Одеська об'єднана дирекція залізничних перевезень» регіональна філія «Одеська залізниця» АТ «Укрзалізниця», де працював помічником машиніста електровоза. З першого дня  втрати роботи чоловік був зацікавлений у пошуку нового місця праці. Аби скоріше знайти роботу, безробітний разом з кар'єрним радником визначили суміжні професії, а також інші види діяльності, у яких можна застосувати здобуті навички. 


«За рекомендацією кар'єрного радника, я щоденно відвідував офіційний сайт Державної служби зайнятості, сторінку обласного центру зайнятості у Фейсбуці, переглядав вакансії. Надокучливо телефонував спеціалісту, щоб нагадати про себе та спитати, чи не з'явилося щось нове. Результат не змусив себе чекати», – згадує Анатолій Іванович.


Невдовзі ВП «Знам'янський територіальний відділ матеріально-технічного забезпечення» Служби організації та проведення закупівель регіональної філії «Одеська залізниця» АТ «Укрзалізниця» подав інформацію про попит на робочу силу: виникла потреба в укомплектуванні вакансії «Водій автотранспортних засобів».


Оскільки під час співбесіди безробітного з кар'єрним радником було з'ясовано, що чоловік має посвідчення водія автотранспортних засобів, а також професійний досвід за цією професією, фахівці міськрайонної філії запропонували безробітному зв’язатися з роботодавцем. Маючи досвід керування автомобілем, відкриті необхідні категорії водія та показавши бажання працювати безробітний вдало пройшов співбесіду та учора, 20 серпня, був працевлаштований на вакантну посаду.


Як зазначила Наталія Хомяченко, провідний фахівець з питань зайнятості Знам'янської міськрайонної філії обласного центру зайнятості, таким чином, бажання, досвід і спільні зусилля безробітного, служби зайнятості та роботодавця, навіть у непростий період карантину, дають бажаний результат – працевлаштування.


639Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: