Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 4 серпня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/08/04/startue-onovlennja-edinogo-reestru-gromadskih-formuvan.htm
новини, 4 серпня 2020

Стартує оновлення Єдиного реєстру громадських формувань


Документи для реєстрації юросіб, фіз осіб – підприємців та громадських формувань з 00:00 годин 5 серпня не здійснюється!


З 00 годин 05 серпня 2020 року до 23:59 16 серпня 2020 року прийом документів, що подаються для державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань не здійснюється!


Документи, подані до цього часу, повинні бути опрацьовані до 18 години 07 серпня 2020 року!


З 05 по 16 серпня 2020 року відбуватиметься впровадження в промислову експлуатацію оновленого програмного забезпечення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. – ЄДР. 


(Наказ Міністерства юстиції України від 14.07.2020 №2409/5,https://minjust.gov.ua/n/22599 набрання чинності – 28.07.2020).


З 17 серпня 2020 року планується впровадження оновленого Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань!


Крім того,  у зазначені дні робота інших реєстрів може бути нестабільною у зв’язку з великим навантаженням на IT-інфраструктуру адміністраторів реєстрів.


Оновлення ЄДР  дії зумовлено тим, що цей реєстр один із ключових реєстрів у державі, що містить дані про всі українські компанії, проте не зовсім відповідає сучасним вимогам сьогодення, а останнє масштабне оновлення системи відбулось ще у 2007 році.


Розробники визначають наступні переваги оновленого ЄДР:


- спрощена процедура отримання копій документів, що містяться в реєстраційній справі;✅ актуальний словник адміністративно-територіального устрою;


- відокремлення даних про кінцевих бенефіціарних власників від засновників юридичної особи.


- припинення ФОП та внесення змін до відомостей до юридичної особи в один етап;


- можливість знайти відокремлений підрозділ юридичної особи;


- можливість сформувати та отримати виписку після проведеної будь-якої реєстраційної дії;


- облік сімейних фермерських господарств та поява окремої ознаки створення такого господарства;


- нові атрибути розширеного пошуку.


Крім того, в новому ЄДР будуть додані нові реєстраційні дії, такі як перехід на діяльність на підставі власного установчого документу або модельного статуту, внесення та скасування заборони вчинення реєстраційних дій, внесення змін до відомостей про відокремлений підрозділ.


Особливу увагу приділили інструментам, направленим на запобігання рейдерству завдяки впровадженим додатковим механізмам контролю та модулі безпеки (контроль наявності сканованої копії поданого документа, підтвердження операцій в системі з використанням КЕП (кваліфікований електронний підпис), ідентифікація користувача при отриманні витягу на порталі з використанням КЕП, автоматичний «LOG-OFF» у разі наявності програмного забезпечення віддаленого керування та неактивності користувача в системі).


614Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: