Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 4 серпня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/08/04/rjatuvalniki-zaklikali-gromadjan-beregti-lis-vid-pozhezh-foto-.htm
новини, 4 серпня 2020

Рятувальники закликали громадян берегти ліс від пожеж (ФОТО)


4 липня рятувальники Новоархангельського районного сектора Управління ДСНС України у Кіровоградській області провели роз’яснювальну роботу з громадянами щодо необхідності дотримання правил пожежної безпеки у лісових масивах. Зокрема усім, з ким фахівці Служби порятунку поспілкувались сьогодні, розповіли про статистику пожеж у природних екосистемах та зазначили, що найчастіше причиною масштабних загорянь є людська недбалість та байдужість, повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області. 


Рятувальники наголошували, що, не зважаючи на суху спекотну погоду, громадяни порушують правила пожежної безпеки в лісі: палять багаття, часто за межами спеціально відведених рекреаційних зон, можуть необачно кинути непогашений недопалок, цигарку чи сірник. Багато не потрібно, щоб запалала суха рослинність чи хвойний настил у лісі. А наслідки від таких пожеж природа заліковує довгі роки. Слід пам’ятати, що в період високої пожежної небезпеки взагалі заборонено запалювати вогонь у лісах, посадках, лісопарках тощо.


На завершення розмови, щоб правила пожежної безпеки краще відклались у свідомості громадян, рятувальники вручили їм тематичні листівки.


                  



640Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: