Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 3 серпня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/08/03/vidbulos-profilaktichne-vidpratsjuvannja-mists-vidpochinku-gromadjan-bilja-vodoim-foto-.htm
новини, 3 серпня 2020

Відбулось профілактичне відпрацювання місць відпочинку громадян біля водойм (ФОТО)


1 серпня фахівці Управління ДСНС в області та Бобринецького райвідділу У ДСНС спільно з волонтерами Червоного Хреста провели роз’яснювальну роботу біля водойм, що розташовані у Бобринецькому районі, повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області.


Розмовляючи із відпочивальниками, фахівці Служби порятунку знайомили їх із трагічною статистикою загибелі громадян на водоймах області та запитували, як, на думку пересічного громадянина, можна уникнути нещасного випадку під час купання? Із відповідей людей можна зробити висновок, що усі добре знають правила поведінки на воді, проте люди визнають, що іноді їх порушують. Найчастіше – дозволяють собі купатись напідпитку, не вбачаючи у цьому великої загрози для життя. Кожен упевнений, що контролює ситуацію. Рятувальники переконували громадян, що купання у стані сп’яніння небезпечне двома факторами: переоцінкою власних сил та шкідливим для організму перепадом тиску під час занурення. Тому не варто заходити глибоко у воду після випитого алкоголю, тим паче – далеко запливати, пірнати з висоти тощо.


Особливо рятувальники наголошували на необхідності демонструвати приклад відповідальної поведінки під час дозвілля дітям. Адже наслідування дій дорослих – природна лінія поведінки дитини. Споглядаючи «героїчні» витівки своїх батьків або сторонніх людей, малеча та підлітки прагнуть повторити «подвиги», що надзвичайно небезпечно. Тому варто десять разів подумати, перш ніж вживати спиртні напої на очах у дітей, пірнати з небезпечної висоти, запливати на далекі відстані, жартома притоплювати одне одного тощо.


Рятувальники підкріпили свої слова відповідною наочністю – застережними листівками.


                  


657Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: