Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 3 серпня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/08/03/startuvav-sezon-poljuvannja-na-pernatu-dichinu-rjatuvalniki-nagadali-pro-povodzhennja-z-vognem-v-ekosistemah-foto-.htm
новини, 3 серпня 2020

Стартував сезон полювання на пернату дичину: рятувальники нагадали про поводження з вогнем в екосистемах (ФОТО)


На всій території України спостерігається підвищення температурних показників та по-справжньому спекотна погода. Разом з тим, відучора стартував сезон полювання на пернату дичину. Тож ризиків займання сухої рослинності та пожеж на відкритих територіях побільшало, повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області.


Оскільки недотримання правил пожежної безпеки (випалювання сухостою, необережне поводження з вогнем, непогашений сірник, недопалок) у цей період може стати причиною масштабних лісових пожеж та пожеж у екосистемах, рятувальники активізували масово-роз'яснювальну роботу серед населення. 


Так, 1 серпня рятувальники Кіровоградщини разом з лісівниками, поліцейськими і екологами в усіх районах області здійснили обхід території лісництв, зокрема мисливських угідь, та провели роз'яснювальну роботу серед громадян у місцях масового відпочинку, а також поспілкувались із мисливцями.   


Фахівці пожежно-рятувальної служби вчергове звернулися до людей з проханням не провокувати пожежі у екосистемах, лісових масивах та дотримуватися елементарних правил безпеки під час відпочинку на природі.


Протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:


- розведення багаття у лісі та лісопосадках, крім спеціально передбачених для цього місць;


- заїзд на територію лісового фонду (крім транзитних шляхів) транспортних засобів;


- палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники, недопалки;


- залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;


- заправляти у лісі, лісосмугах паливні баки під час роботи двигуна;


- випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду, сільськогосподарських угіддях, а також на інших земельних ділянках, що безпосередньо примикають до лісу.


Також працівники Служби порятунку порадили громадянам у випадку надзвичайної ситуації в лісах, лісопарках, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонувати за номером «101».


                  



834Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: