Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 30 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/07/30/na-kirovogradschini-rozvodjat-naishvidshih-skakuniv-u-sviti.htm
новини, 30 липня 2020

На Кіровоградщині розводять найшвидших скакунів у світі


У селі Камбурліївка Онуфріївського району Кіровоградської області розводять найшвидших скакунів у світі. Це чистокровна порода верхових коней, виведена в Англії – розповів директор кінного заводу Олег Радіонов. Коней в селі розводять з 1947 року. Протягом 2018-2019 років отримати потомство на кінному заводі не вдавалось - повідомляє Суспільне.


На околиці Камбурліївки мешкають більше сотні коней, серед яких 23 лошат. Всі коні чистокровної верхової породи. За словами Олега Радіонова, на коротких і середніх дистанціях, до трьох кілометрів, чистокровні коні розвивають швидкість 60 кілометрів за годину: ”Це найдосконаліша порода світу. Це вершина людського мислення в генетиці. Жвавішої породи у світі немає. Після народження беремо волосся з гриви на підтвердження батьківства, здаємо в лабораторію в Чехії. Після отримання результатів, представники українського жокей-клубу записують їх до племінної книги”.


На околиці Камбурліївки мешкають більше сотні коней, серед яких 23 лошат

На околиці Камбурліївки мешкають більше сотні коней, серед яких 23 лошат


Директор кінного заводу, протягом двох років, через хворобу кобил, отримати потомство не вдавалося. У січні 2020 року народились перші з 2017 року лошата: ”Вирішили використовувати тільки американську вакцину. Купуємо її другий рік. Кобилу треба вакцинувати тричі. Результат – з 30 кобил 23 живі лошати. Потім ці лошата стануть скакунами. Хтось – жеребцями-виробниками, хтось залишається у мами, хтось іде в спорт”.


За словами директора, молоді коні, від одного року, коштують від тисячі доларів. Утримання одного обходиться у 5 тисяч гривень на місяць. Гроші отримують від держави та заробляють самі. У серпні на заводі чекають нове потомство.


1143Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: