Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 27 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/07/27/meshkantsjam-novoukrainskogo-raionu-pojasnili-jak-zahistiti-sebe-ta-svoe-maino-vid-pozhezh-foto-.htm
новини, 27 липня 2020

Мешканцям Новоукраїнського району пояснили, як захистити себе та своє майно від пожеж (ФОТО)


24 липня рятувальники Новоукраїнського районного відділу та Управління ДСНС України у Кіровоградській області спільно з волонтерами Червоного Хреста провели    роз’яснювальну роботу щодо правил безпеки влітку серед мешканців сіл Піддубне і Мала Помічна Новоукраїнського району, повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області.


Основне, на що звертали увагу громадян організатори рейду, необхідність бути вкрай обережними з вогнем під час пожежонебезпечного літнього періоду, а саме: при користуванні побутовими електро- та газовими приладами, під час господарських робіт на полі та власному обійсті. Рятувальники нагадали людям, що старі електромережі  потребують постійного контролю, тому що вони є найчастішою причиною пожеж у будинках та господарчих спорудах. Крім того, недбало кинутий недопалок, а також неконтрольоване спалювання сміття чи рослинності може перерости у масштабну пожежу. Нерідко пустощі дітей з сірниками призводять до загоряння сіна чи іншої сухої рослинності, а такі пожежі швидко поширюються, знищуючи все на своєму шляху. Щодо випалювання стерні та пожнивних залишків на полі – рятувальники нагадали, що за такі дії передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.


Також жителі згаданих сіл дізнались, як діяти при виявленні вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни. А для кращого запам’ятовування усі, з ким розмовляли рятувальники та волонтери, отримали тематичні листівки з правилами безпеки у літній пожежонебезпечний період.


                 


926Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: