Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 27 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/07/27/maizhe-42-tisjachi-robotodavtsiv-vzjali-uchast-u-vseukrainskomu-opituvanni.htm
новини, 27 липня 2020

Майже 42 тисячі роботодавців взяли участь у всеукраїнському опитуванні


Державним центром зайнятості запроваджено опитування роботодавців щодо задоволеності наданням послуг державною службою зайнятості. Опитування проводилося на інтернет-ресурсі державної служби зайнятості «Єдине соціальне середовище зайнятості» з 12 червня 2019 року, повідомляє Кіровоградський обласний центр зайнятості.


Станом на 1 липня 2020 року, в опитуванні взяло участь майже 42 тисячі роботодавців, з них 59% – з чисельністю працівників до 10 осіб, 26% – малі підприємства (від 11 до 50 осіб), 12% – середні (від 51 до 250 осіб), 3% – великі підприємства (понад 250 осіб). 


Розподіл роботодавців, які взяли участь в опитуванні за основними видами економічної діяльності: торгівля та ремонт автотранспортних засобів – 25%, надання послуг (ремонт побутових техніки, салони краси) – 25%, сільське господарство – 15%, освіта – 6%, промисловість – 6%, охорона здоров’я – 4%, державне управління, оборона, соціальне страхування – 4%, транспорт, складське господарство, поштова діяльність – 4%, будівництво – 4%, решта роботодавців представлена по інших видах діяльності (7%). 


Серед послуг державної служби зайнятості, якими користувалися роботодавці, що взяли участь в опитуванні, більшість становить «підбір працівників» (47%) та «надання інформаційно-консультаційних послуг» (37%). Послугами з «професійного навчання безробітних на замовлення роботодавців», «залучення громадян до участі у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру», надання компенсації єдиного внеску при працевлаштуванні безробітних на нові робочі місця» скористалися від 5% до 6% роботодавців, що пройшли анкетування. 


Що ж очікують опитані роботодавці від співпраці зі службою зайнятості: 46% – чекають нових інструментів стимулювання та фінансової підтримки роботодавців, 24% – спрощення процедур подання передбачених законодавством звітів та інформацій, 15% – можливість використання електронних та зручних комунікацій з клієнтами, 15% – очікують оперативне та максимальне якісне задоволення потреб у необхідних працівниках.


«Такий вид комунікацій з роботодавцями, як здійснення онлайн опитування, є ефективним і потребує продовження,  адже діяльність служби зайнятості спрямована на задоволення потреб клієнтів, ми змінюємося для підвищення ефективної співпраці. Ми намагаємося докласти максимум зусиль, щоб співпраця з роботодавцями була продуктивною та корисною», – повідомив заступник директора обласного центру зайнятості Богдан Стоян.


Нагадаємо, опитування проводиться на веб-сторінці «Єдине соціальне середовище зайнятості». Для участі у ньому необхідно завітати на головну сторінку ДСЗ чи обласного центру зайнятості до розділу «Опитувальник роботодавця» та заповнити анкету. Доступ до сторінки можливий як з персонального комп’ютера так і  мобільних пристроїв.


Тож, пропонуємо роботодавцям поділитися досвідом співпраці зі службою зайнятості, висловити свою думку про послуги, якими користувалися, а також надати пропозиції щодо їх вдосконалення. Запрошуємо роботодавців долучитись до опитування! Не зволікайте, нам важлива думка кожного!


744Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: