Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 24 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/07/24/volonterka-z-dobrovelichkivki-otrimala-vidznaku-vid-minoboroni.htm
новини, 24 липня 2020

Волонтерка з Добровеличківки отримала відзнаку від Міноборони



Волонтерку та громадську активістку Вікторію Яремчук нагородили нагрудним знаком від Міністерства оборони України. Жінку відзначили за мужність у пошуку військових, які потрапили в полон або зникли безвісти, волонтерську допомогу армії та підтримку матерів, які втратили своїх дітей на війні. 



Про це повідомляє очільниця Центральноукраїнського осередку ВГО "Асоціація жінок України "Дія" Тетяна Нехайчук.


Як відзначає сама Вікторія Яремчук, волонтерською діяльністю вона почала займатися ще на початку війни на Сході України.



"Кожен так чи інакше згорьований війною. Хтось втратив друга, побратима або найріднішу людину. Війна продовжується, і поки хлопці захищають нас від ворогів, ми повинні тримати оборону в тилу", - розповідає Вікторія Яремчук.



Щоб допомогати бійцям на Сході, разом із однодумцями ось уже шостий рік збирають гуманітарну допомогу.


"Наша своєрідна команда хоч не така й велика, але сформована з дуже свідомих і небайдужих громадян Добровеличківщини. Кожного, хто долучається до нас, вважаємо маленькою перемогою. Це ще раз підтверджує: люди пам’ятають, що у нас триває війна, і щиро намагаються допомогти», - розповідає волонтерка.



У місцевому осередку громадської організації "Асоціація жінок України "Дія" Вікторія Яремчук опікується ще одним важливим напрямом: підтримує сім'ї, рідні яких загинули чи постраждали внаслідок конфлікту на війні. Зокрема вона допомагає відстоювати їм свої права, коли виникають проблеми з порозумінням в органах державної влади та місцевого самоврядування. 

 

"Неможливо описати словами, який жах та біль переживають родини загиблих бійців. Кожен із них є нашим Героєм, тож наш обов’язок перед ними - допомогти їх рідним пережити горе, проявити максимальні підтримку та турботу й показати, що вони не залишилися сам-на-сам з бідою. Не потрібно залишатися осторонь, потрібно діяти! Саме тому я в свою чергу намагаюся зробити все максимально можливе, щоб родини отримали кваліфіковану психологічну, соціальну, державну й фінансову допомогу, якщо є така необхідність» - ділиться Вікторія Яремчук.



Щодо нагрудного знаку від Міноборони, зізнається, що отримати його для неї було неочікувано: "Ніколи не ставила перед собою таких цілей. Найголовніше для мене - це закінчення війни та повернення наших хлопців додому! А поки ми робимо все максимально від нас залежне, аби наші воїни не мали ні в чому потреби".



Довідково: медаль "Знак пошани" - відомча нагорода Міністерства оборони України. Присвоюється військовослужбовцям, працівникам Збройних Сил України та волонтерам за значний особистий внесок у справу розбудови, розвитку та забезпечення життєдіяльності армії.

839Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: