Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 24 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/07/24/rjatuvalniki-spilno-z-lisivnikami-politseiskimi-ta-volonterami-provodjat-reidi-u-lisovih-masivah-foto-.htm
новини, 24 липня 2020

Рятувальники спільно з лісівниками, поліцейськими та волонтерами проводять рейди у лісових масивах (ФОТО)


24 липня працівники Управління ДСНС України у Кіровоградській області та Новоукраїнського районного відділу спільно з поліцейськими, лісівниками та волонтерами Червоного Хреста здійснили патрулювання лісового масиву Гусарське Урочище у Новоукраїнському районі, повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області.


Учасники рейду, спілкуючись із громадянами, наголошували на необхідності відповідального ставлення до природи, адже найменша недбалість дорого коштуватиме нашій екосистемі: на відновлення знищеного мікросвіту випаленої ділянки необхідні десятиліття. Не менш злочинним є захаращення місць відпочинку сміттям, яке також легко займається під палючим сонцем. Крім того, громадянам нагадали, що лісові пожежі вирізняються швидкістю і великою площею розповсюдження: її дуже важко помітити на ранніх етапах та складно контролювати, адже вона здатна різко змінювати напрямок, а кліматичні умови, такі як спека й вітер лише сприяють стрімкому розвитку пожеж.


У рамках рейду також було здійснено обхід угідь лісництва, перевірено стан мінералізованих смуг навколо лісу та наявність шлагбаумів при в’їздах, а також інформаційних стендів. 


Усім, кого учасники рейдів зустрічали під час даного заходу, були роздані інформаційні листівки із правилами поведінки у лісах.


                  



929Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: