Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 24 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/07/24/pratsivnikiv-kropivnitskogo-muzeju-protestuvali-na-vil-ta-gepatit-s.htm
новини, 24 липня 2020

Працівників кропивницького музею протестували на ВІЛ та гепатит С


Понад два десятки працівників кропивницького музею мистецтв безкоштовно протестували на ВІЛ та гепатит С. Зробили це в рамках акції "Протестуй своїх" працівники благодійного фонду "Повернення до життя" - повідомляє Суспільне


До карантину тестували всіх охочих в лікарнях. Через карантин туди приходить менше людей, тому вирішили тестувати працівників організацій та їх дітей на робочому місці. Тестування анонімне.


Представниця фонду Олена Мумига розказує, як працює тест. "Якщо на тесті з’явиться одна смужка, це означає, що тест спрацював і він показує, що антитіл не виявлено, тобто ніякого контакту з вірусом в організмі не відбувалось. Якщо дві смужки – результат позитивний і виявлені антитіла".


Працівників кропивницького музею мистецтв безкоштовно протестували на ВІЛ та гепатит С

Якщо не буде жодної смужки – це означає, що тест не спрацював, – розказує Олена. Точність результату тесту 98%.


Директорка музею Тетяна Ткаченко здала тест на гепатит С. "Я два тижні тому, завдячуючи фонду, пройшла тестування на ВІЛ, і розумію наскільки це важливо, оскільки ми можемо навіть не очікувати, не знати, які хвороби поряд".


Кожні три місяці благодійний фонд отримує 750 тестів від агентства США з міжнародного розвитку – розповіла Олена Мумига.


За три тижні протестували 40 працівників з 7 організацій, у двох виявили позитивні тести на гепатити С. Акція триватиме до кінця липня.




1076Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: