Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 22 червня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/06/22/onlain-osvita-dlja-bezrobitnih-na-coursera-realnist.htm
новини, 22 червня 2020

Онлайн-освіта для безробітних на Coursera – реальність


Днями фахівцями Знам’янської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості було проведено інформаційний вебінар, під час якого відбулася презентація центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості та онлайн-навчання на безкоштовних онлайн-платформах - повідомляє Олена Баланенко, начальник відділу активної підтримки безробітних Знам’янської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.


«Якщо роботу за вашим фахом не вдається підібрати, служба зайнятості може запропонувати безробітним підвищити свою кваліфікацію або оволодіти новою професією шляхом організації професійного навчання  за професіями, які затребувані на ринку праці», – зазначила Олена Баланенко, начальник відділу активної підтримки безробітних міськрайонної філії.


Фахівчиня відмітила, що професійне навчання здійснюється у навчальних закладах Кіровоградщини та інших регіонів, у тому числі центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості (ЦПТО). Такі центри є у 11 областях: Дніпропетровській, Донецькій, Івано-Франківській, Луганській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Харківській та Херсонській.


О. Баланенко повідомила, що деякі ЦПТО поступово виходять з режиму карантину та продовжують свою роботу та продемонструвала, як за допомогою пошукових систем переглянути інформацію про ЦПТО, графіки навчання, за яким організовується професійне навчання, умови проживання, майстерні, спортивне обладнання  та інше.


«Онлайн-освіта в усьому світі набирає обертів. Сьогодні є безліч курсів, навчальних каналів та вебінарів, і кожен може опанувати, практично, будь-яку навичку чи професію: від кухаря до менеджера», – повідомила О. Баланенко. До уваги учасників було представлено такі ресурси, як Освітній портал ДСЗ, Prometeus, EdEra, edX, Lingva.Skills, KhanAcademy, Coursera.


Онлайн-освіта на багатьох платформах є платною, але деякі з них, у період пандемії, зробили свої курси безкоштовними. Так, міжнародна платформа Coursera відкрила, шляхом взаємодії Державної служби зайнятості, безкоштовний доступ до своїх освітніх програм для безробітних (3 800 онлайн курсів за вибором).


«Тому запрошуємо активних, цілеспрямованих, тих, хто прагне розвитку, саморозвитку, та й узагалі усіх бажаючих скористатись можливістю отримати нову освіту», –  резюмувала О. Баланенко.


У заході узяли участь більше 10 осіб, двоє з яких виявили бажання більш детально ознайомитися з умовами навчання на безкоштовних онлайн-платформах.



753Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: