Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 2 червня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/06/02/eko-subotnik-na-vodi-zhiteli-kropivnitskogo-pribirajut-vid-smittja-ozera-ta-richki.htm
новини, 2 червня 2020

Еко-суботник на воді: жителі Кропивницького прибирають від сміття озера та річки



З веслами проти сміття! У Кропивницькому містяни взялися прибирати озера та річки. Долучаються навіть спортсмени на байдарках. Та чи допоможе це ліквідувати непотріб?


Це озеро Копань у спальному районі Кропивницького. Гори сміття на березі, пластик та поліетилен - у воді - повідомляють podrobnosti.ua


Вікторія Ганецька, жителька Кропивницького:

Шприцов очень много, пустых бутылок, пластика, мишки, очень грязно. Мусорят не только бомжи, а и сами жители.


Поруч зі сміттям - дикі качки з маленькими каченятами.


Небайдужі жителі вирішили почистити озеро. Однак без плавзасобів це робити складно. Тож по допомогу звернулись до тих, хто займається греблею на байдарках. Вони не відмовили.


Дмитро Савранський, житель Кропивницького:

Дуже багато сміття і дуже була важкопрохідна ділянка. І отак ми з братом в один день вирішили поприбирати і через кілька днів - поприбирали. Він зняв все це на телефон і виклав у себе на youtube-каналі. Пішов розголос, до нас звернулись місцеві люди, озвучили проблему, яка тут є.


Це озеро не чистили щонайменше останні чотири роки. Тому нині довелось кілька разів виходити на прибирання - і щоразу вивозили десятки мішків зі сміттям.


Ганна Погрібняк, жителька Кропивницького:

Есть простые правила, которых учат - я, например, учу свою дочь: ты идешь - доела что-то, первое - найти мусорное ведро, если нет - положи в карман и выкинешь в мусорное ведро. Если все будут набрасывать, то получится собственно вот это (показує навкруги).


Аби підтримувати чистоту як на воді, так і на березі - еко-активісти просять усіх дотримуватися чистоти і прибирати за собою.



фото зі сторінки  Kroprivertour


     4             

976Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: