Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 29 травня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/05/29/ekspert-z-mistsevogo-ta-regionalnogo-rozvitku-proviv-onlain-zustrich-z-predstavnikami-dvoh-gromad-kirovogradschini.htm
новини, 29 травня 2020

Експерт з місцевого та регіонального розвитку провів онлайн-зустріч з представниками двох громад Кіровоградщини


Денис Абрамов, експерт з місцевого та регіонального розвитку провів онлайн-зустріч з представниками двох громад Кіровоградщини - повідомляється на сторінці ULEAD Кіровоградський регіональний офіс.


Під час консультації експерт надав методичну допомогу представникам Добровеличківської та Помічнянської громади в розробці проектних заявок на актуальні конкурсні пропозиції та підготовку концепцій інфраструктурних проектів.


Денис Абрамов звернув увагу представників громад на необхідність системної роботи щодо збору та узагальнення ідей проектів, запропонував розглянути можливість створення «банків ідей», що значно полегшує роботу над Стратегією розвитку громади, робить її більш структурованою і якісною.
Також під час консультації торкнулися актуальних конкурсів, грантових програм і проектів, що направлені на протидію пандемії COVID-19, полегшення її наслідків для громад. З учасниками було одразу відібрано та підготовлено пропозиції до трьох актуальних грантових програм, а саме - конкурс проектів на підвищення стійкості місцевих громад до небезпечних викликів, конкурс міні-грантів на посилення програм соціального захисту в умовах пандемії COVID-19, конкурс заявок на фінансування від Програми реінтеграції ветеранів IREX для реагування на COVID-19.


Денис Абрамов підкреслив важливість системного підходу відповідальних представників громад і в пошуках додаткових джерел фінансування, можливостей для організаційного розвитку, - «Відповідні пропозиції часто надходять до громад, є у відкритому доступі на офіційних веб-сайтах організацій, проте рівень активності органів самоврядування поки високим назвати складно. Така ситуація потребує змін, якщо низька активність пов’язана з відсутністю досвіду підготовки заявок, то під час наших консультацій стає очевидним той факт, що ця робота не така вже й складна».


975Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: