Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 3 квітня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/04/03/v-odnomu-za-raioniv-kirovogradschini-nedotrimujutsja-vimog-iz-profilaktiki-zahvorjuvannja-ptitsi-na-grip.htm
новини, 3 квітня 2020

В одному за районів Кіровоградщини недотримуються вимог із профілактики захворювання птиці на грип


Під час здійснення позапланового заходу державного нагляду (контролю) на птахофермі в с. Рівне Новоукраїнського району фахівці Новоукраїнського районного відділу Держпродспоживслужби Кіровоградщини встановили недотримання необхідних заходів безпеки щодо профілактики грипу птиці. Так, на в’їзді/виїзді з території господарства відсутні дезбар'єри, що створює ризик занесення вірусу грипу птиці на птахоферму та поширення на інших об’єктах - інформує пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області


Відповідно до п. 3.1 Ветеринарно-санітарних правил для птахівницьких господарств і вимог до їх проектування обслуговуючому персоналу дозволяється вхід на територію птахівничого господарства тільки через ветеринарно-санітарний пропускник, а в'їзд транспорту - через постійно діючий дезінфекційно-промивальний дезбар'єр.


Також згідно з п. 3.2 вищезазначених Правил працівники господарства до і після роботи повинні приймати душ, а прання спецодягу


має проводитися у спеціально виділених приміщеннях або централізовано на спеціалізованих підприємствах. Однак під час перевірки було встановлено, що ветеринарно-санітарний блок птахоферми не оснащений душовою кімнатою та пральною машиною.


Зазначимо, що вперше за останні декілька років вірус пташиного грипу поширився на території України в січні поточного року. Тоді в ПП «Хутір» на Вінниччині було зареєстровано загибель курей з діагнозом грип птиці. Всього на підприємстві утримувалося близько 98 тис. голів птиці.


Для забезпечення епізоотичного благополуччя та профілактики захворювання птиці на грип керівники та спеціалісти птахогосподарств зобов'язані виконувати вимоги, передбачені Ветеринарно-санітарними правилами.


Відтак за результатами перевірки птахоферми Держпродспоживслужба Кіровоградщини надала припис про усунення виявлених порушень, а керівника птахоферми було притягнуто до адміністративної відповідальності.


фото - epravda.com.ua


1091Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: