Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 4 березня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/03/04/ochilnik-kirovogradschini-zaklikav-ne-piddavatis-panitsi-cherez-koronavirus.htm
новини, 4 березня 2020

Очільник Кіровоградщини закликав не піддаватись паніці через коронавірус



Голова ОДА Андрій Балонь закликав мешканців Кіровоградщини бути спокійними у зв’язку з поширенням інформації про перший випадок коронавірусу в Україні - повідомляє пресслужба Кіровоградської ОДА.



«Наразі ситуація знаходиться під контролем медиків і Уряду. Чоловік із Чернівецької області, у якого виявили коронавірус після повернення з Італії, зараз знаходиться в інфекційній лікарні. Його дружина – в самоізоляції вдома. З нею постійно контактує лікар. Із чотирьох випадків підозри на коронавірус підтвердився лише один», – відзначив Андрій Балонь.



За його словами, COVID-19 – це лише одна з багатьох вірусних інфекцій. Щоб убезпечити себе від хвороби, потрібно, як і у випадках профілактики грипу та ГРВІ, ретельно дотримуватися правил особистої гігієни, використовувати дезінфікуючі засоби, уникати скупчень людей і зберігати спокій.



«Пам’ятайте, що маска не захищає від вірусу здорову людину. Її повинні надягати лише ті, хто мають симптоми хвороби, щоб не заразити оточуючих. Натомість ми зараз спостерігаємо штучно створений ажіотаж, дефіцит масок у аптеках і завищення їх вартості на фоні панічних настроїв», – наголосив очільник Кіровоградщини.



Нагадаємо:  станом на сьогодні, 3 березня, на Кіровоградщині жодного лабораторно підтвердженого випадку коронавірусної інфекції COVID-19 не зареєстровано. У разі спалаху епідемії коронавірусу лікарні області готові прийняти понад півтисячі пацієнтів. Для перевезення таких хворих створили дві спеціалізовані бригади екстреної медичної допомоги, які забезпечені необхідними засобами індивідуального захисту.


                       

855Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: